Actualitate

Tulcea – Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului, la a XVIII-a ediție

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, a participat sâmbătă, 18 septembrie 2021, la Sarighiol de Deal, la deschiderea celei de a XVIII-a ediții a Festivalului Multietnic de Folclor al Păstoritului, organizat de Primăria și Consiliul Local al comunei Beidaud și Asociația Culturală Aromână „Dor“.

Desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2021, Festivalul Multietnic de Folclor al Păstoritului are ca principal scop cunoașterea, conservarea și promovarea tradiției și creației culturale pastorale cu precădere din spațiul dobrogean, dar și din toate zonele folclorice ale țării.

„Festivalul Multietnic de folclor al păstoritului reprezintă singura manifestare de gen din județul nostru, care are în centrul său promovarea acestei îndeletniciri de milenii a locuitorilor din spațiul carpato-danubiano-pontic și din spațiul balcanic. 

De altfel, acest festival a pus pe harta culturală a județului localitatea Sarighiol de Deal, oferind unicitate și identitate zonei dumneavoastră.

Vă mulțumesc pentru invitația de a fi alături de voi la ceas de sărbătoare, chiar dacă în condiții speciale, dat fiind contextul sanitar pe care îl traversăm. Avem dreptul la relaxare, avem dreptul de a ne sărbători portul popular, identitatea, cultura și tradițiile strămoșești.  

Un gând bun din partea noastră către cei fără de care această manifestare nu ar fi fost posibilă, oameni care merită întreaga apreciere a locuitorilor localității Sarighiol de Deal și a comunei Beidaud. Domnule Primar, domnule profesor Caimacan, felicitări și sănătate!

Închei prin a-mi exprima respectul pentru toți oamenii care promovează cultura acestui județ: dumneavoastră sunteți cei care, prin eforturi nemăsurate, aduceți plus valoare fiecărui eveniment cultural din județul nostru“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top