Actualitate

Festivalul Dichis’n’Blues din Tulcea, la a cincea ediție

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat luni, 26 august a.c., alături de directorul festivalului, Raluca Manole și de primarul Constantin Hogea, la conferința de lansare a celei de a cincea ediții a festivalului Dichis’n’Blues (30 august – 1 septembrie 2019), organizată de  Asociația Culturală în Exil, cu sprijinul Consiliului Județean Tulcea și a Primăriei Municipiului Tulcea.

„Toate edițiile acestui festival au fost de succes și se pare că în acest an lucrurile merg mai departe, prin prezența artiștilor foarte importanți, motiv pentru care sper că tulcenii vor fi prezenți în număr cât mai mare aici, la Casa Avramide.

Vreau să fac o remarcă în special pentru organizatori, să se găsească o soluție pentru evitarea suprapunerii celor trei evenimente mari care sunt programate în același timp în județul Tulcea și mă refer la Festivalul Borșului Lipovenesc de la Jurilovca, Rowmania și Dichis’n’Blues. Printr-o discuție între cele trei părți, cred că s-ar putea găsi o soluție. Este vorba de trei evenimente de tradiție, fiecare și-a căpătat un nume și ar trebui programate în așa fel încât să nu se mai suprapună. Tulcenii ar trebui să se bucure de fiecare dintre cele trei evenimente.

Vreau să îi felicit pe organizatorii evenimentului, în special pe inițiatorul acestuia, Cristian Antonescu, sper că acest festival va crește și dacă va crește, trebuie avută în vedere, peste câțiva ani, o schimbare a locului de desfășurare, pentru că vor fi probleme și în acest an, cred, cu numărul de persoane care pot avea acces la acest festival.

Inițiativa privind programul din acest an este una lăudabilă pentru că manifestarea a fost pigmentată și cu alte evenimente conexe.

Este o îndatorire pentru noi, cei din administrația locală, să finanțăm astfel de evenimente din județ iar justificarea unei astfel de finanțări este că proiectul festivalului pe Legea nr. 350/2005 a întrunit maximum de puncte, dovadă că este un festival de valoare care s-a încadrat perfect în condițiile impuse de acest gen de finanțări“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Evenimentul cultural cuprinde recitaluri de muzică blues, live în două seri consecutive (vineri – The Blues Overdrive, Equilateral Guitar Union, sâmbătă – O Sister!, Kenny Neal), workshopuri creative, ateliere musicale la Casa Avramide și Muzeul de Artă (Laboratorul de muzică și ritm – Atelier pentru copii), street performances, Tabăra de pictură „Pictăm sunete, ascultăm culori“, la Luncavița, precum și un concert dedicat comunității vietnameze (Corina Sîrghi & Marian Șerban), la plaja Ciuperca.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top