Opinii

Trei parcuri de eoliene şi 12 kilometri de drum pietruit, în comuna Săcele

Trei firme care investesc în energia eoliană au pus ochii şi pe comuna Săcele. Acest lucru a fost confirmat şi de primarul localităţii, Ioan Oprea, care a declarat că societăţile din Spania şi Austria au demarat procedurile de eliberare a autorizaţiilor pentru cele trei parcuri eoliene. Una dintre firmele din Spania va construi 120 de turbine, iar cealaltă firmă din Spania alte 30 de turbine, în timp ce firma din Austria va construi nu mai puţin de 60 de stâlpi eolieni.

Un articol de Andreea PAVEL

Cei din urmă sunt cei dintâi, dat fiind faptul că vor obţine autorizaţia de la Primăria Săcele chiar în această primăvară. Principalii beneficiari sunt locuitorii comunei Săcele: „În afara câştigului pe care locuitorii îl vor avea prin închirierea terenurilor, administraţia locală va beneficia de o serie de facilităţi din partea investitorilor, de la pietruirea de drumuri, până la oferirea de energie electrică gratuită pentru iluminatul public. În plus, firmele vor contribui financiar la bugetul local, promiţând totodată că vor folosi şi forţă de muncă necalificată din comună, în cadrul lucrărilor de amenajare a parcurilor”, a declarat pentru presa locală, primarul Ioan Oprea.
Primarul le este recunoscător investitorilor din zonă, care l-au ajutat să pietruiască 12 kilometri de drumuri din comună. Administraţia locală a pus la dispoziţie utilajele şi motorina necesare. Plata către firmele care au ajutat la pietruire va fi făcută mai târziu, deci nu vorbim de o «donaţie»: „Nu am avut ce face şi nu puteam aştepta bani de la stat. Până când vor veni fondurile, am apelat la firmele din zonă să ne ajute. Este o soluţie, dar nu una fericită, pentru că nu este normal să apelăm la privaţi pentru problemele noastre. Totuşi, mă bucur că am găsit ajutor din partea oamenilor de afaceri care au înţeles greutăţile prin care trecem”, a conchis edilul comunei Săcele.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top