Fără categorie

Toamna începe cu activităţi non-formale pentru liceeni

Toamna începe cu activităţi non-formale pentru liceeni

Piteşti, 19 septembrie 2011 – Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel naţional, singurul ce aduce studenţi internaţionali alături de liceeni în cadrul a 3 ediţii pe an. Organizat de AIESEC şi Şcoala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 6-a ediţie.

Toamna începe cu activităţi non-formale pentru liceeni

Liceenii se pot înscrie pentru ediţia Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro începând cu data de 19 septembrie, dar nu mai târziu de 28 octombrie. Participanţii vor fi selectaţi pe baza motivaţiei de a participa la program şi în funcţie de competenţele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 14 oraşe: Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piteşti, , Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. În fiecare oraş, echipa de organizatori locali stă la dispoziţia elevilor interesaţi să se alăture Grow sau să-şi continue aventura început…

Piteşti, 19 septembrie 2011 – Elevii din clasa a X-a se pot înscrie toamna aceasta în Grow – programul educaţional inovativ desfăşurat pe parcursul celor 4 ani de liceu la nivel naţional, singurul ce aduce studenţi internaţionali alături de liceeni în cadrul a 3 ediţii pe an. Organizat de AIESEC şi Şcoala de Valori programul Grow a ajuns deja la a 6-a ediţie.

Toamna începe cu activităţi non-formale pentru liceeni

Liceenii se pot înscrie pentru ediţia Grow 1.0 din 2011 pe www.growedu.ro începând cu data de 19 septembrie, dar nu mai târziu de 28 octombrie. Participanţii vor fi selectaţi pe baza motivaţiei de a participa la program şi în funcţie de competenţele de utilizare a limbii engleze. Pot participa elevi din 14 oraşe: Braşov, Bucureşti, Cluj Napoca, Constanţa, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea, Ploieşti, Piteşti, , Sibiu, Suceava, Târgu Mureş şi Timişoara. În fiecare oraş, echipa de organizatori locali stă la dispoziţia elevilor interesaţi să se alăture Grow sau să-şi continue aventura începută în această primăvară.

Cu o abordare specifică pentru fiecare an de liceu în parte, Grow oferă 4 ani de dezvoltare complementară prin educaţie non-formală. Pentru participanţii la ediţia pentru clasa a X-a, organizatorii Grow propun câte 10 întâlniri sub forma unor ateliere de lucru interactive pe perioada a 6 săptămâni, susţinute în limba engleză. Toate activităţile Grow se desfăşoară într-un mediu tineresc care promovează interculturalitatea, voluntariatul şi diversitatea.

În cadrul Grow participanţii îşi vor dezvoltă aptitudini utile indiferent de calea aleasă după finalizarea studiilor, o atitudine care-i va sprijini în atingerea obiectivelor personale şi îşi vor consolida încrederea în sine prin provocări practice.

Pentru toamna aceasta, temele explorate în Grow sunt:

1. Proactivity skills (Proactivitate) – „Cum să acţionezi chiar acum! „

2. Presentation skills (Abilităţi de prezentare)- „Acesta sunt EU” – „Cum să te prezinţi în faţa unei mulţimi”

3. Public Speaking (Abilităţi de prezentare în public) – „Cum să realizezi un discurs convingător”

4. Personal Awareness (Conştiinţa de sine) – ” Cine sunt eu?” – participanţii vor beneficia de suport în a se descoperi pe sine şi potenţialul lor

5. Personal effectiveness I (Eficienţă personală I) – „Cum să îţi organizezi timpul şi spaţiul”

6. Personal effectiveness II (Eficienţă personală II) – „Cum să organizezi şi să filtrezi doar informaţia utilă”

7. Project management skills (Abilităţi de management al proiectelor) – „Cum să conduci un proiect” – participanţii vor fi ghidaţi de la idee, la planificare, acţiune şi rezultate

8. Romanian values (Valori româneşti) – „Care e influenţa moştenirii culturale şi cum se încadrează în ansamblul ţărilor UE”

În cadrul ediţiei Grow 0.9, peste 900 de participanţi de clasa a 9-a şi-au descoperit punctele tari şi slabe, au descoperit munca în echipa, ce înseamnă managementul de proiect şi au înţeles specificul valorilor româneşti. ”Îmi amintesc când eram eu adolescentă şi mergeam pentru prima oară în Germania. Această experienţă m-a determinat să mă gândesc la cine sunt, care sunt punctele mele tari şi valorile mele. Acum e timpul să le arăt şi altor oameni această experienţă. M-am alăturat Grow pentru a le arăta adolescenţilor români o perspectivă internaţională şi pentru a-i ajuta să descopere cine sunt şi ce ar putea deveni în viitor. ” Marta Jarzabek, Polonia

Despre interacţiunea cu studenţii internaţionali, Codruţa, elevă în Lugoj îşi aminteşte: ”Facilitatorii internaţionali au fost grozavi. Ştiau cum să vorbească cu noi, cum să ne înţeleagă şi bineînţeles au fost prietenoşi şi cu nişte oameni buni. În proiectul Grow am învăţat multe lucruri despre noi, despre ce putem face, ce ne place cu adevărat, ce valori avem, ce înseamnă munca în echipă şi multe alte lucruri importante care ne vor schimba viitorul.

Iniţiativa educaţională pilotată în 2010 este o experienţă creată de pasiunea tinerilor şi expertiza specialiştilor în educaţie, cu scopul de a ajuta reprezentanţii unei generaţii să-şi dezvolte abilităţi, atitudini şi cunoştinţe, împreună cu studenţi străini veniţi în România ca voluntari prin intermediul programului de schimb internaţional al organizaţiei AIESEC. Până acum în cadrul Grow au participat 2800 de elevi din 100 de licee care au fost pregătiţi de 110 studenţi internaţionali.

Grow 1.0 se bucură de sprijinul BRD – Groupe Societe Generale, Parlamentul European, Xerox, Qual Media, Catalyst, Tymbark, Zentiva, Senior Interactive precum şi de suportul partenerilor media: Adevărul, Ştiinţă şi Tehnică, Media Image, White Image, Toţi Pentru Unu, Studentie.ro, Calificativ.ro.

Contact:

Şcoala de Valori

–––––––

Andrei STOICA

Coordonator Marketing şi Comunicare

e-mail: [email protected]

telefon: 0757 081 189

website: www.scoaladevalori.ro

AIESEC România

–––––––

Valentin SAVA

Vicepreşedinte Comunicare

e-mail: [email protected]

telefon: 0734 215 888

website: www.aiesec.ro

…………………………………………………………………………………………………………………………….

Şcoala de Valori este o organizaţie non-guvernamentală modernă ce are ca viziune dezvoltarea unei societăţi bazate pe valori prin educaţie inovativă. Punem sub semnul întrebării graniţele educaţiei tradiţionale şi creăm oportunitatea persoanelor de a accesa informaţii de valoare, experienţe de formare a caracterului, de a interacţiona cu modele pozitive şi de a avea expunere internaţională, cu scopul de a creşte responsabilitatea personală şi controlul fiecăruia asupra alegerilor personale.

AIESEC este cea mai mare organizaţie de tineri la nivel internaţional, reunind 40 000 de membri din peste 100 de ţări şi teritorii. AIESEC reprezintă o platformă dedicată descoperirii şi explorării potenţialului de lideri al tinerilor în vederea transformării acestora în agenţi de schimbare ai lumii de mâine.

Nume: Cosmin Borcan
Companie: AIESEC Pite?ti
E-mail: [email protected]
Website: www.aiesecpitesti.ro

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top