Actualitate

Terenuri pentru tinerii din comuna Cobadin. Consiliul Local a decis atribuirea a zece loturi

Pentru a veni în sprijinul tinerilor care vor să-și construiască o locuință în condițiile Legii 15/2003, Consiliul local al comunei Cobadin, la inițiativa primarului Cristian Telehoi, a adoptat o serie de decizii cu privire la acordarea unor loturi de teren celor care au solicitat acest lucru și au îndeplinit condițiile impuse de legiuitor.

Astfel, aleșii locali au aprobat mai întâi lista de prioritate a loturilor de teren, în conformitate cu prevederile Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală. Pe această listă s-au regăsit 8 tineri în Cobadin și 2 în Viișoara.

Apoi, consilierii locali au aprobat lista de atribuire a loturilor de teren, în conformitate cu prevederile Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală.

Conform Legii 15/2003, tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani li se pot acorda suprafeţe de teren, din terenurile aflate în domeniul privat al unităţilor administrativ-teritoriale, pentru construirea unei locuinţe proprietate personală.

Atribuirea terenului se face în folosinţă gratuită pe durata existenței locuinţei proprietate personală, în limita suprafeţelor disponibile, prin hotărâre a consiliului local al comunei.

O condiție obligatorie este ca la data depunerii cererii, precum şi la data rezolvării acesteia tinerii vizați să nu fi avut sau să nu fi deţinut în proprietate o locuinţă ori un teren destinat construirii unei locuinţe proprietate personală, atât în localitatea în care se solicită atribuirea în folosinţă a unui teren, cât şi în alte localităţi.

Beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă construcţia locuinţei în termen de un an de la data atribuirii terenului.

După finalizarea construirii locuinței, consiliul local poate hotărî, la solicitarea proprietarului locuinței, vânzarea directă către acesta a terenului respectiv. Preţul de vânzare se stabileşte prin expertiză tehnică, întocmită de un expert evaluator autorizat şi aprobată de consiliul local.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top