Exclusiv

Teodosie a sfințit apa la Izvorul… ÎMBOLNĂVIRII! (VIDEO)

Biserica Ortodoxă îi învață pe credincioși că de praznicul Izvorul Tămăduirii se sfințește apa, iar aghiazma mică este apoi folosită pentru vindecarea bolnavilor. Ce te faci însă dacă această aghiazmă este sfințită de cineva care nu poartă mănuși, nici mască, nu respectă distanța socială și mai are și obiceiul să își lase mâna pupată, chiar și în vreme de pandemie?

Teodosie a sfințit apa la Izvorul… ÎMBOLNĂVIRII!

https://www.dezvaluiri.ro/teodosie-a-sfintit-apa-la-izvorul-imbolnavirii-video/Veniți de luați COVID!

Publicată de Dezvăluiri.ro pe Duminică, 26 aprilie 2020

De praznicul Izvorul Tămăduirii, ÎPS Teodosie a mers la Mănăstirea Dervent, însoțit de o întreagă suită de preoți, angajați civili ai Arhiepiscopiei Tomisului și enoriași de lux, pentru slujba de sfințire a apei. Aici a fost întâmpinat de tot soborul mănăstirii.

 

Ritualul religios a încălcat toate normele sanitare în vigoare: nu s-au purtat măști (obligatorii în județul Constanța prin decizia Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din 14 aprilie), nu s-a respectat distanța socială, nu s-au purtat mănuși, iar în final Teodosie și-a băgat mâinile neprotejate în două butoaie cu apă, cu care i-a stropit pe cei prezenți. Aceeași apă pe care ulterior o vor bea credincioșii, pentru a se vindeca de boli, după tradiția creștină.

A doua zi, Arhiepiscopul Tomisului a mers la Mănăstirea Crucea, unde a slujit tot fără mănuși și mască, a sfințit apa și și-a dat mâna să îi fie pupată de preoții care îl însoțeau și de maicile așezământului.

Iată că și după îmbolnăvirea Arhiepiscopului Pimen cu COVID-19, Baronii Bisericii sfidează prevederile legale și bunul simț și îi pun în pericol pe cei cu care slujesc și pe credincioșii pe care pretind că îi iubesc.

Că tot vorbeam de ÎPS Pimen, oficiali ai DSP Suceava au anunțat în urmă cu câteva zile că doi preoți și patru angajați din sectorul administrativ al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților au fost depistați pozitiv cu noul virus!

Mihai Răzvan ROTARU

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top