Fără categorie

Tarifele nu se majorează pe litoral!

Comunicat de presă

În urma apariţiei în mass media a articolelor şi reportajelor prin care se menţionează faptul că începând cu 1 iulie tarifele se majorează cu 30% pe Litoralul românesc, dorim să facem precizări ferme în acest sens. Tarifele pe Litoral NU CRESC începând cu 1 iulie pentru vacanţele deja contractate! În realitate, sunt posibile unele majorări, dar care se aplică numai la recepţiile hoteliere, pentru turiştii care nu au cumpărat deja o vacanţă, şi care nu au apelat la agenţiile de turism!

Deci  vorbim, în acest caz, de numai 5% din circulaţia turistică către Litoral, întrucât 95 % din turişti au achiziţionat deja vacanţa la tarifele din programele speciale, prin agenţiile de turism. Având însă în vedere că în acest sezon ne confruntăm, până în acest moment, cu o scădere cu cca 20% a numărului de turişti români pentru destinaţiile româneşti, nu estimăm creşteri substanţiale ale tarifelor în perioada următoare. După cum se ştie, de 3 ani lansăm, împreună cu agenţiile de turism ANAT şi hotelierii, programe speciale care să atragă cât mai mulţi turişti pe litoralul românesc.
De exemplu, programul “Înscrieri timpurii” are la baza achiziţionarea unei vacanţe din timp, mai exact cu câteva luni înainte, în orice perioadă din an, şi clientul poate beneficia de reduceri de preţuri de până la 30%.  
Un alt program care se derulează în perioada de sezon este şi “Zile gratuite de vacanţă, derulat în perioada 15.06 – 15.07 2011 şi 15.08.15.09.2011. Programul realizat în parteneriat cu hotelierii din România, include oferte speciale care vin în sprijinul turiştilor, prin acordarea unui număr de zile gratuite de vacanţă, după modelul “plăteşti 5 nopţi şi stai 6 sau chiar 7!”.
Rugăm încă o dată reprezentanţii mass media să renunţe la prezentarea exagerată şi nejustificată a diferenţelor de tarife în legătură cu perioadele de extrasezon sau sezon, având în vedere că aceste fluctuaţii de tarife sunt absolut fireşti în orice destinaţie de vară în momentul în care se trece la perioada de vârf de sezon, şi ţin de mecanismul cererii şi ofertei .

Corina Martin – Preşedinte Asociaţia „Litoral – Delta Dunării”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top