Interviu cu Gheorghe Frigioi, primarul comunei Crucea
Dezvăluiri – Aţi câştigat un nou mandat de primar şi ştim că v-aţi apucat imediat de treabă. Care sunt principalele proiecte care se află în curs de execuţie?
Gheorghe Frigioi – „ Un prim proiect este cel legat de şcoală, un proiect pe care am reuşit în sfârşit să îl finalizăm. Ne-a mai rămas mobilarea acestei instituţii şi vrem ca aceste dotări să fie unele adecvate, pentru ca procesul educaţional să se desfăşoare în condiţii dintre cele mai bune. Sperăm, de asemenea, ca Ministerul Educaţiei să găsească resursele financiare necesare pentru investiţii într-o grădiniţă nouă în comuna noastră.
DZV – Una dintre marile probleme ale comunităţlor rurale este cea legată de asflatarea drumurilor din teritoriu. Care este situaţia la dumneavoastră?
G.F – Pot afirma cu maximă bucurie faptul că asfaltarea s-a definitivat pe raza localităţii Crucea. Munca este însă departe de a se fi încheiat cu totul, pentru că mai avem de terminat lucrările similare de pe teritoriul satului Stupina. Acordăm o atenţie maximă acestui program de asfaltare, pentru că, trebuie să recunoaştem, poţi spune multe despre o localitate (cum este ea gospodărită), după ce vezi în ce stare se află drumurile sale, atât cele din interiorul comunei, cât şi cele adiacente ei.
A consemnat Cristian CEALERA
DZV – Una dintre priorităţile dumneavoastră a fost cea de sprijinire a locuitorilor cu probleme, prin găsirea unor soluţii viabile pentru un trai cât mai bun. Ce aţi făcut în acest sens
G.F. – Într-adevăr, am încercat să ajutăm cât mai mult oamenii în vârstă. Sperăm ca până la sfârşitul lunii august, începutul lui septembrie, să finalizăm şi construcţia Căminului de Bătrâni. Va fi o clădire nouă, frumoasă, cu toate dotările necesare. Va avea 14 camere, majoritatea cu câte două paturi, dar vom fi şi câteva single. Trebuie să menţionez faptul că de serviciile acestui Cămin vor beneficia doar bătrâni care sunt domiciliaţi pe raza comunei noastre.
DZV – Ce vă doriţi de la acest nou mandat?
G.F. – Să muncim cât mai mult şi cât mai bine.Proiecte avem destule şi sunt convins că vom reuşi să le ducem la bun sfârşit. Astfel, printre planurile noastre se numără şi finalizarea lucrărilor pe Ordonanţa 7 privind „programul de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive din mediul rural” şi prin care se lucrează la drumurile de acces din satele afiliate comunei. De asemenea, există o lucrare pe Ordonanţa 577, cu bani de la Guvern şi care vizează finalizarea proiectului de alimentare cu apă. Mai vrem să încheiem şi reabilitarea dispensarului, o unitate extrem de importantă pentru comunitatea noastră.
DZV – Cum vedeţi comuna Crucea, peste patru ani, la final de mandat?
G.F. – Îmi doresc, în primul şi în primul rînd ca în anul 2016, comuna Crucea să se poată lăuda cu o infrastructură cumult mai bună decât cea de acum. Visul meu este ca în localitatea noastră să avem un procent cât mai ridicat de drumuri asfaltate, toate gospodăriile să fie racordate la reţeaua de apă şi canalizare, pentru ca astfel, traiul locuitorilor din Crucea să se desfăşoare în cele mai bune condiţii. De asemenea, ne dorim construirea unui nou Cămin Cultural, pentru că nu avem voie să neglijăm niciun aspect al traiului cotidian. Tot ceea ce am făcut până acum, ca primar, a fost pentru cpmună şi nu pentru că am vrut să obţin un nou mandat iar oamenii de aici au ştiut asta. Este de datoria mea să depun toate eforturile pentru ca localitatea noastră să arate cât mai bine.
