Afaceri Europene

Structura de rezistență a navei Flaminia este compromisă- ieșirea în mare deschisă poate conduce la o catastrofă navală

De ce fug marinarii de la bordul navei Flaminia?

Cu toate că nava Flaminia a primit toate avizele necesare plecării din Portul Constanța, acest lucru pare a fi împiedicat chiar de membrii de echipaj aflați la bord. Cunoscând situația reală a navei, mai mulți membrii de echipaj au solicitat să fie debarcați de la bord. Cum armatorul navei a refuzat debarcarea lor, șapte marinari filipinezi au fugit efectiv de la bordul navei. Se pare că integritatea fizică a corpului navei a fost grav afectată de incendiul produs la bordul ei în urmă cu mai de un an. În consecință, în cazul unui voiaj pe mare, din cauza acțiunii valurilor corpul navei ar ceda în dreptul magaziilor afectate de incendiu, fapt care ar conduce inevitabil la scufundarea navei. În acest context viața marinarilor de la bordul ei este pusă clar în pericol. Ziarul DEZVĂLUIRI a intrat în posesia unor fotografii exclusive de la bordul acestei nave, fotografii efectuate în timpul operațiunilor de tăiere și scoatere din magazii a unei parți din resturile containerelor avariate de incendiu, a mărfii calcinate. În fotografii se vede clar cum temperaturile uriașe ale flăcărilor  din timpul incendiului au topit efectiv structurile metalice ale navei.

Un articol de Ștefan KOSTOFF

 La acestea se adaugă și efectul substanțelor corozive care au atacat fundul și pereții metalici ai magaziilor de marfă, fapt care a condus la o și mai mare destabilizare a structurii de rezistență a navei. Plecarea în asemenea condiții a navei se poate  transforma într-o o catastrofă și se riscă pierderea de vieți omenești.
Paradoxal, chiar dacă autoritățile române, inconștiente și poate mituite au permis intrarea acestei nave în Portul Constanța, acum aceleași autorități nu mai pot scăpa de ea. Și asta în contextul în care, prea târziu și-au dat seama de pericolul prezentat de încărcătura navei și efectul asupra populației orașului Constanța.

 

 

 

 

 

 

Actualitate

To Top