Opinii

Strategia de dezvoltare a orașului Măcin cuprinde reabilitarea și dotarea școlilor din oraș

Reabilitarea, modernizarea și dotarea școlilor și grădinițelor din Măcin este una dintre prioritățile aflate pe agenda 2018 a administrației locale. Pe lângă finanțarea pe care 3 instituții de învățământ o vor primi prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală, și celelalte unități școlare vor fi în centrul atenției Primăriei și Consiliului Local Măcin.
Astfel, în strategia pe anul 2018, administrația locală a prevăzut investiții pentru anveloparea Grădiniței numărul 2 din Strada Cetății nr. 19 (construită în anul 1972). Tot lucrări de anvelopare și extindere vor fi făcute și la Grădinița numărul 4, situată pe strada Rahovei.

Tot în 2018 se vor realiza lucrări de anvelopare, reabilitare a corpului B și dotare a laboratorului de informatică la Școala Gimnazială nr.1. Pentru această unitatea școlară, Primăria Măcin va primi de la Ministerul Dezvoltării suma de 3.495.047,00 lei, la care se adaugă și cofinanțarea din partea Consiliului Local de 99.000 de lei. De asemenea, aici se va construi și o sală de sport pe terenul din incinta școlii.
Și la Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” vor începe ample lucrări de reabilitare, modernizare şi dotare în acest an. Consilierii locali au aprobat investiția încă din 2017, totodată aprobând și contribuția administrației locale cu suma de 147.108 mii de lei ca și cofinanțare de la bugetul local. La această sumă se adaugă 4.914.845 de lei reprezentând finanțarea prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală. Concret, clădirea va fi anvelopată, modificată și se va instala o nouă centrală termică. Laboratorul de informatică va fi dotat la standarde moderne, iar administrația locală va amenaja și o sală de sport în incintă.
Finanțarea face parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care vine în sprijinul administrațiilor publice locale și are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice, în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport.
Reabilitarea, modernizarea şi dotarea Liceului Teoretic ”Gheorghe Munteanu Murgoci” din orașul Măcin este un alt proiect aflat pe agenda primăriei în anul 2018. Valoarea investiției acoperită prin PNDL este de 1.341.416,00 lei, la care se adaugă 59.000 lei bani alocați de la bugetul local. Și aici se vor executa lucrări de anvelopare, iar laboratorul de informatică va fi dotat.
Liceul Tehnologic Măcin este, de asemenea, în atenția administrației locale Măcin. Aici se vor executa lucrări de reabilitare a acoperișului, pe o suprafață de 485 metri pătrați, iar toată clădirea va fi anvelopată.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top