Actualitate

Gafă de începător: Stelian Ion vrea să rezolve problemele Constanței, dar nu le cunoaște!

Stelian Ion vrea să rezolve problemele

Stelian Ion vrea să rezolve problemele Constanței, dar nu are niciun chef să afle mai întâi care sunt acestea! Asta a reieșit din protestul simulat de deputatul Stelian Ion pe Șoseaua Baba Novac, în urmă cu câteva zile. Înfofolit în pufoaica de serviciu ca un bucureștean surprins că la Constanța în luna aprilie poate fi la fel de frig ca în februarie, el a ieșit să critice primarul Constanței pentru lucrări care… nu sunt ale primăriei!
Proțăpit pe marginea drumului pentru fotografia de campanie, Stelian Ion a reeditat hit-ul: „Primarul e de vină și când face, și când nu face!” Partea comică – lucrarea pe marginea căreia poza Stelian Ion nu era a primăriei, ci a RAJA. Nefiind nici măcar beneficiar, primarul nu poate face nimic, și – teoretic – nu poate fi nici certat că nu ia măsuri.

Constanța nu merită măcar o simulare bună?

Fiind probabil cu gândul deja la întoarcerea sa la București, Stelian Ion nu s-a deranjat măcar să simuleze ca la carte protestul său: Conform textului postat de el pe Facebook, cea mai mare problemă în zonă este cea a… poluării! Mai exact, a poluării cu praf!
Dacă, însă, ne uităm pe fotografiile postate chiar de Stelian Ion, în ele nu se vede niciun nor de praf… Fotografiile sunt făcute după ploaie, pe marginea drumului este puțină mocirlă, în rest aer curat și fețe zâmbitoare.
Problema prafului este una reală, în cartierul Baba Novac. Zona agricolă este situată la mai puțin de un kilometru distanță, iar în plus o sumedenie de construcții industriale din vecinătate au fost demolate pentru a face loc proiectelor imobiliare.

Vitezomanul Stelică, prins cu… minciună mică!

Șansele ca praful din cartier să fie de la cei 50 de metri de lucrări de pe strada Baba Novac sunt mici, prin comparație cu sursele de praf de la lucrările agricole, respectiv proiectele imobiliare.
Dar Stelian Ion nu a mers să filmeze pe câmp. Și nici pe terenul dezvoltatorilor imobiliari – categorie cu care are o relație specială, de pe vremea când le deschidea procese, pentru ca apoi să cadă cu ei la pace, contra-cost.
A mers în schimb să se pozeze pe strada Baba Novac, unde s-a afișat cu un carton pe care scrie „Constanța de jos – limita de viteză 5 km/h”. Deci candidatul care lupta ieri pentru spații verzi și alaltăieri pentru piste de biciclete, luptă acum pentru dreptul lui de a se da cu SUV-ul prin oraș, la o viteză cât mai mare…
În toată această mascaradă, Stelian Ion a avut totuși grijă la un amănunt: În capătul străzii este un ditamai panoul, prin care constructorul își cere scuze pentru deranj și prin care anunță beneficiarul lucrării – RAJA S.A.


E greu de crezut că nimeni din echipa USR descinsă la fața locului nu a văzut acel panou – pentru a nu se da de gol din prima și pentru a putea păcăli cititorii de pe Facebook că primarul e de vină, ei s-au pozat dincolo de panou…

Sindromul Răducioiu

Dincolo de faptul că Stelian Ion încearcă să își păcălească alegătorii, acest episod mai reliefează un aspect interesant: Stelian Ion vrea să rezolve problemele Constanței – dar nu știe care sunt acelea și trebuie să inventeze!
Timp de doi-trei ani, din cauza suprapunerii lucrărilor RADET, RAJA și celor executate în beneficiul primăriei (Bulevardul Lăpușneanu a trebuit refăcut de la cota zero pentru a suporta introducerea autobuzelor electrice, care sunt mult mai grele decât cele clasice), constănțenii s-au plâns. De departe, cea mai mare problemă a fost cea a ambuteiajelor: Lucrările RADET pe Bulevardele Soveja și Lăpușneanu, cele RAJA pe Tomis și Aurel Vlaicu, precum și cea a primăriei de pe Lăpușneanu au sugrumat traficul.
În perioada în care constănțenii se chinuiau în trafic, Stelian Ion stătea bine-mersi la București, ca deputat și ministru. Trei ani, pe Facebook nu a postat aproape nimic despre Constanța. Acum, când majoritatea lucrărilor s-au terminat, a venit și Stelian Ion, să culeagă voturi și să se plângă – dar nu știe despre ce!
Descins cu echipa de campanie pe strada Baba Novac, Stelian Ion se plânge că e praf și sunt șantiere pe străzi (într-un cartier în care sunt 100 de șantiere imobiliare), că se circulă încet (e traficul deviat, deci ce s-ar aștepta?) și că „lucrările nu se mai termină” (în condițiile în care 90% din lucrările mari din oraș s-au încheiat de anul trecut). Și, bineînțeles, că de vină e primăria (deși pe panoul din spatele lui scrie „beneficiar – RAJA”)…
Comportamentul lui Stelian Ion e tipic pentru ceea ce, în anii ”90 a devenit cunoscut ca „Sindromul Răducioiu”: Revenit în țară la un an după transferul său în Italia, fotbalistul Florin Răducioiu era aproape incapabil să vorbească românește, vorbea ca un italian ce se chinuie să învețe limba noastră și spunea „come si dice” de trei ori pe minut.
Sindromul Răducioiu nu afectează doar fotbaliștii, se pare: După câțiva ani la București, Stelian Ion se plânge că s-a întors în „Constanța de Jos”, apoi inventează probleme și vinovați de ele. Colac peste pupăză, se pozează la Energia, dar scrie pe Facebook că poza e făcută „în zona Kamsas-Primo” – deci după trei ani la București nu mai știe nici unde se află, în Constanța…

Minciuna are picioare scurte

După scamatoria de pe Baba Novac, nu mai rămâne decât o întrebare – și nu, nu e vorba de întrebarea „Va veni Stelian Ion și la vot, pe 9 iunie, tot îmbrăcat în pufoaica verde pe care o poartă în toate clipurile din ultimele 10 luni?”
Ci de întrebarea „Nu e în toată echipa lui de campanie nimeni care să îi atragă atenția că a sărit calul și că e pe lângă subiect?”
Cât despre alegători, până și fanii de pe Facebook ai lui Stelian Ion l-au taxat pe acesta pentru șmecheria de pe Baba Novac. Niciunul dintre cei care au comentat pe Facebook postarea nu a sesizat că e vorba de o lucrare RAJA, fără legătură cu primăria. În schimb, mulți i-au reproșat lui Stelian Ion grija mimată și faptul că nu îl interesează decât voturile noastre:
De când cu campania electorală toți sunteți woke la problemele constănțenilor, vă târâiți prin toate gunoaiele și va dați loviți de mila care ne-o purtați. Circ ieftin pentru cei săraci cu duhul, asta e de fapt în poza asta.
Situația pe Baba Novac, Aurel Vlaicu etc. durează de ani! Unde ați fost până acum? A, până acum nu aveați niciun câștig din acțiunea asta. Frumos…
Ați devenit toți preocupați de bunăstarea orașului. Nimeni nu spune ca ,,la ciolan” e cel mai bine. Până acum nici n-a auzit lumea de voi și acum nu mai puteți de grija orașului…

Un articol de Răzvan PETRE

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top