COMUNICATE

Stelian Duțu, Secretarul Biroului Național al PD, face afaceri cu sponsorii PSD

Dutu a castigat, pe nimica, un teren de vreo doua milioane de euro, in statiunea Neptun.
La licitatia organizata de Primaria Mangalia au participat SC Corporate United Busines SRL (actionari Dorin Mihai Lazia si nasul sau, Stelian Dutu) si SC Hidroconsult SRL, (unic asociat Lucian Lazia, tatal lui Mihai).
Lucian Lazia detine SC Argos SA (cifra de afaceri 10 milioane USD anual, din hidromecanizare constructii nave fluviale, constructii nuclearo-electrice).
Lazia a fost sponsorul candidatului PSD la Primaria Cernavoda, Bebe Mihalcea, impus de SN Nuclear Electrica SA (una dintre „conductele” prin care omul de afaceri primeste lucrari pe bani publici).

Un articol de MIHAI RĂZVAN ROTARU

Jurnalistii unui post central de televiziune au descoperit ca Secretarul Executiv al Biroului National al PD, sef al organizatiei judetene Constanta, Stelian Dutu, a “uitat” sa mentioneze in declaratia de avere un teren in centrul statiunii Neptun. Terenul nu valoreaza decat vreo doua milioane de euro, o nimica toata! Ancheta jurnalistica a scos la iveala ca terenul cu pricina fusese dobandit printr-o licitatie organizata de Consiliul Local Mangalia, unde primar este PSD-istul Zamfir Iorgus.

Dupa licitatie aranjata, reesalonare la plati

Licitatia a avut loc pe 12 noiembrie 2004 si l-a avut ca presedinte pe consilierul PD Constantin Filimon, iar terenul a fost adjudecat cu 4,5 miliarde lei vechi. Smecheria nu se opreste insa aici. La licitatia cu cantec, prin care s-a dat terenul cu suprafata de 17.490 mp, au participat firmele SC Corporate United Busines SRL Bucuresti (unde actionari sunt Dorin Mihai Lazia si Stelian Dutu) si SC Hidroconsult SRL, cu singur asociat Lucian Lazia. Daca adaugam in poveste faptul ca Dorin Mihai este finul lui Dutu si fiul lui Lucian Lazia, un afacerist de mare success, avem tabloul unei afaceri in familie. Dar ajutorul pe care Consiliul Local Mangalia i l-a dat lui Dutu nu s-a oprit aici. C.L. Mangalia a decis, la ultima sa sedinta, modificarea termenelor de plata a pretului unor terenuri adjudecate la licitatie. Desi mai multi consilieri locali s-au declarat impotriva, pana la urma s-a votat pentru. Pe lista firmelor care au beneficiat de amanari se numara si SC „Corporate United Business“ SRL, (surpriza mare, nu-i asa?), care a primit doua esalonari, pentru lunile martie si iunie 2006.

Bani pentru PSD

Cea mai importanta afacere a lui Lucian Lazia este SC Argos SA, Cernavoda, o societate cu o cifra de afaceri anuala ce depaseste 10.000.000 USD. Argos detine pachetul majoritar la S.C. Dobroport S.A., firma ce are in exploatare porturile de la Canalul Dunare-Marea Neagra Cernavoda, Medgidia, Basarabi. Argos executa lucrari de hidromecanizare (amenajari si regularizari ale bazinelor raurilor), construieste si modernizeaza nave fluviale. O alta activitate care-i aduce multi bani lui Lazia este legata de constructiile nuclearo-electrice. O lista selectiva a firmelor pentru care a lucrat Argos cuprinde: Lafarge Romcim, CNAPM Constanta, SNN-CNE PROD Cernavoda (Centrala Nucleara), CNACN (Canale Navigabile) Constanta, Utiltrans SA Constanta, Petroconst SA Constanta, Nuclear Montaj Bucuresti. Cu alte cuvinte, firma lui Lazia a obtinut bani frumosi de la stat, mai cu seama in timpul guvernarii PSD. Numai de la Administratia Canalelor Navigabile, Argos a primit in ultimul an trei miliarde pentru taluzarea malului Canalului Dunare Marea Neagra pe mai putin de un kilometru si o reparatie minora la ecluza Agigea. Acesta este motivul pentru care in timpul campaniei electorale de la Cernavoda Lazia l-a sponsorizat puternic pe candidatul PSD, Bebe Mihalcea. Acesta din urma, inginer sef la Centrala Nucleara, era omul de care Societatea Nationala Nuclear-Electrica SA avea nevoie la primaria Cernavoda. Si cine era mai interesat decat Lucian Lazia sa sponsorizeze campania lui Mihalcea, in conditiile in care omul de afaceri primeste lucrari la SN Nuclear-Electrica!? Iata, prin urmare, cat de repede dispar granitele de partid, atunci cand e vorba de beneficii. O pilda este chiar Stelian Dutu, PD-istul convins, care nu are nici o problema de constiinta in a face afaceri cu unul dintre clientii PSD-ului, partidul atat de criticat in campanie pentru ca adaposteste marii corupti.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top