COMUNICATE

Liberalul Aurel Butnaru a pus ochii pe taberele școlare

Trucarea grosolana a rezultatelor examenului de titularizare pentru functia de director al Directiei Judetene de Tineret Constanta a scos la iveala o serie aproape interminabila de aranjamente, obediente politice si abuzuri.
Ca si cum nu era de ajuns faptul ca fosta directoare fusese trasa pe dreapta in mod abuziv, PD-ista Emilia Ursein, declarata initial castigatoare, a fost inlaturata pe ultima suta de metri, mai exact dupa reevaluarea ilegala a notei la oral a contracandidatului liberal Gabriel Teliceanu.
Senatorul Hasotti, obisnuit de-o viata cu sapaturile cvasi-arheologice, a descoperit subit ca oralul de la DJT nu este la fel cu oralul de la celelalte examene, desi dupa cum au decurs s-ar parea ca seamana cu cel de pe centura. Contabila-sefa de la DJT Aneta Serban – sotia patronului Bingo de la hotelul Parc (hotel aflat in proprietatea liberalilor din tata-n fiu Aurel si Florin Butnaru) si membra PNL – a fost iertata de procurorul Cristian Deliorga, care a demarat cercetari pe numele altei persoane, in urma unor sesizari penale.

Un articol de ADRIAN CÂRLESCU

DORU COPOȚ

Contracte penale la taberele de pe litoral

In luna decembrie a anului trecut, Mariana Tarsoaga, administratorul firmei Vanimar SRL Constanta (firma care se ocupa cu produse de patiserie), a formulat o cerere la Agentia Nationala a Taberelor privind intentia de preluare a taberei Luminita din Eforie Nord in contract de colaborare. Imediat dupa schimbarea guvernarii PSD-iste, in registrul de evidenta al ANT-ului a fost inregistrat, pe luna octombrie, pe o stersatura grosolana, un contract de colaborare pe 30 de ani intre fosta Agentie a Taberelor si Turismului Scolar Constanta si Vanimar SRL, prin care firma urma sa plateasca 500 de euro pe an, in schimbul exploatarii obiectivului turistic mentionat. in graba de a maslui hartiile, fosta directoare a ANT-ului, Riana Nicolae, fostul interimar de la Constanta, Aurelian Nebel, si contabila-sefa Aneta Serban au semnat contractul chiar daca anexele erau in alb. in aceeasi luna decembrie, prin aceeasi procedura a fost inregistrat in fals si un contract de colaborare la fel de pagubos cu SC Opogette Impex SRL Ploiesti, firma administrata de Ciprian Duca, un apropiat al Rianei Nicolae.

Vanimar SRL a identificat canalele de influenta in curtea PNL-ului
 
Între timp, la conducerea agentiei constantene a fost desemnata, in urma unui concurs de titularizare, Mihaela Ninulescu. Aceasta a descoperit cele doua falsuri grosolane, dar si alte nereguli flagrante, astfel incat a formulat mai multe sesizari pe linie ierarhica, dar si plangeri penale la Parchet impotriva contabilei-sefe Aneta Serban. Intr-o dupa-amiaza lanceda, a fost primita chiar in biroul prefectului Danut Culetu, care a preluat actele masluite si s-a angajat verbal sa intreprinda demersurile necesare in vederea solutionarii acestui grav act de coruptie, prin care statul roman era prejudiciat inca o data. Insa, in loc de mult trambitata dreptate a noilor guvernanti, acestia au impus legea tacerii. Dupa proverbul „cainii latra, caii trec”, firma Vanimar a demarat in primavara acestui an lucrari de reamenajare a taberei in care statul roman investise deja sume imense anterior fabricarii pe genunchi a contractului de colaborare. Dupa toate semnele probabile, Vanimar identificase un canal de influenta, prin care primea si garantia ca denunturile Mihaelei Ninulescu urmau sa fie inabusite in fasa. Altfel, nu se explica de ce atata grija pentru obiectivul de la Eforie, mai ales ca orice investitia trebuia, potrivit contractului, aprobata de conducerea agentiei taberelor (or, o asemenea aprobare nu a existat), in caz contrar neexistand posibilitatea recuperarii sumelor investite. Firma Marianei Tarsoaga a schimbat pe alocuri, in mod abuziv, obiectul de activitate al fostei tabere, transformand unul din corpuri in hotel cu restaurant. atractivul obiectiv a fost vizitat, in decursul lunilor in care autoritatile au tacut malc, de mai multe persoane influente din arcul guvernamental. Pe 9 august, liberalul Aleodor Francu, cancelarul primului-ministru, a facut o escala, luand si masa, iar vicepresedintele ANT-ului, PD-istul Decebal Lohan, si-a serbat ziua de nastere, tot la tabara preluata de Vanimar. In sfarsit, in aceeasi luna august, a venit si vremea inlaturarii directoarei Mihaela Ninulescu, cea care nu-si vazuse de treaba si o denuntase Parchetului pe liberala Aneta Serban, pentru ilegalitatile comise. Mazilirea a fost discutata pe larg in sedintele biroului de coordonare al aliantei DA, fara ca cineva sa aiba vreun scrupul ca se comisese un abuz de zile mari. Liderii locali ai aliantei au intocmit un document intern, prin care candidatura era rezervata profesoarei democrate Emilia Ursein. Cum PD-ista era cunoscuta drept o persoana intransigenta, apreciata pentru verticalitatea ei chiar de Traian Basescu, cercurile de influenta au aranjat inlocuirea documentului intern cu un altul, potrivit caruia candidatura la sefia DJt-ului (noua denumire atribuita de actualul guvern agentiei taberelor, pentru a conferi un motiv de impartire a functiilor de conducere) era rezervata liberalului Claudiu Teliceanu. Ursein era desemnata sa candideze la functia de director adjunct, o functie care nici nu exista.

Oralul de pe centura politica l-a propulsat pe Teliceanu in locul lui Ursein

In data de 18 august a.c., la sediul „Autoritatii Nationale pentru Tineret” a avut loc examenul pentru ocuparea functiilor de director la DJT-urile din toata tara. Pentru Constanta, la examen s-au prezentat liberalul Claudiu Teliceanu, democrata Ursein si apoliticul Adam Ninulescu, sotul fostei directoare. Acesta din urma a vrut sa vada cum se desfasoara caricatura de examen, dupa ce sotia sa a fost inlaturata in mod abuziv din functie, dar mai ales dupa ce postul sau de la Directia de Informati Militare Dobrogea a fost desfiintat de conducerea liberala a ministerului, in urma unei misive a Anetei Serban, in care aceasta se prezenta ministrului Atanasiu drept candidata aliantei la sefia DJT-ului si glosa pe marginea unor asa-zise presiuni pe care le-ar fi facut asupra sa colonelul de informatii. In urma examenului, Ursein a fost declarata admisa, cu media 8,40, in timp ce Teliceanu era respins cu 6,66. La numai cateva zile de la afisarea rezultatelor, ANT-ul trimite in teritoriu si rezultatele contestatiilor, prin care media generala (pentru trei probe de concurs) a lui Claudiu Telicenu a fost marita la 8,75. Comisia de reexaminare a hotarat in mod ilegal ca prestatia liberalului la proba orala a fost notata in mod necorespunzator cu 4,30, asa incat a crescut nota, dupa criterii necunoscute, la 8,80. Prefectul Danut Culetu a procedat imediat la inscaunarea lui Teliceanu. Ordinul de numire in functie si cel de revocare a fostei directoare este semnat ilegal de vicepresedintele ANT Decebal Lohan, desi potrivit legii asemenea acte trebuiau semnate de presedintele ANT.

Culetu recunoaste discutiile din cancelaria primului ministru

A urmat o conferinta de presa a Emiliei Ursein, in care aceasta a dezvaluit ca Danut Culetu a refuzat initial sa semneze avizul solicitat de ea pentru candidatura, dupa ce i-a comunicat verbal ca Puiu Hasotti doreste sa numeasca pe altcineva la DJT. Prefectul a semnat totusi hartia, pentru ca vointa lui Hasotti urma sa se impuna prin jocuri de culise la nivelul ANT-ului si cancelariei primului-ministru. In aceeasi conferinta, Ursein a aratat ca insusi premierul Tariceanu declarase la scoala de vara a tinerilor liberali de la Mamaia ca postul de la DJT Constanta trebuie sa revina unui liberal si ca vicepresedintele PD-ist al ANT-ului, Decebal Lohan, recunoscuse intr-o discutie privata ca a fost amenintat cu demisia daca nu va inchide ochii asupra falsificarii rezultatelor concursului. Simtind declaratia de razboi a democratilor, liberalii au organizat o conferinta de presa, in replica, in care Puiu Hasotti s-a jurat ca nu-l cunoscuse anterior pe Teliceanu, asa incat nu avea motivele necesare pentru a interveni in sprijinirea acestuia. Ba chiar, seful liberalilor s-a lansat in divagatii penibile, cum ca oralul de la DJT nu este la fel cu oralul de la alte examene, ca Ursein ar trebui sa-si faca un consult et tetera (sic!). Senatorul a exclus orice fel de interventie, insa prefectul a scapat porumbelul in presa, recunoscand ca au existat discutii la nivelul cancelariei primului ministru.

Familia Butnaru vrea restul taberelor prin metoda Vanimar

Emilia Ursein isi explica interminabila serie de abuzuri prin aceea ca liberalii au facut un scut extrem de solid in apararea abuzurilor mai vechi comise de contabila-sefa Aneta Serban, membra si ea a Partidului National Liberal, impreuna cu sotul ei Gabriel Serban. Acesta din urma patroneaza sala de jocuri Bingo din incinta hotelului Parc, detinut de alt liberal, consilierul municipal Aurel Butnaru, fost militian si viceprimar. In data de 8 februarie a.c., fiul consilierului, Florin Butnaru, a depus la DJT o adresa inregistrata sub numarul 123, prin care solicita, in calitate de administrator la SC Parc Mamaia SRL, incheierea de contracte de colaborare pentru taberele din subordine. In mod evident, aducerea unui om de paie din partid la conducerea DJT ar usura pe viitor atingerea obiectivelor familiei Butnaru.
Claudiu Teliceanu a declarat la cateva zile de la inscaunare ca nu-l cunoaste nici pe Florin, nici pe Aurel Butnaru, decat din vedere, ca pe Aneta Serban a cunoscut-o pentru prima data (sic!) in ziua numirii pe post, iar pe sotul acesteia nu l-a vazut in viata sa, desi a auzit de la subordonati ca si-a vizitat intr-o zi sotia la locul de munca. Teliceanu a mai spus ca va analiza cererea depusa de familia Butnaru, insa a precizat ca orice contract va fi incheiat doar prin procedurile legale, cu selectie de oferte, licitatii si asa mai departe. Pana la momentul de fata DJT-ul liberalului Teliceanu nu a incheiat nici un contract de colaborare cu firma liberalului Florin Butnaru, insa a continuat demersurile pentru rezilierea contractelor incheiate pe vremea Rianei Nicolae cu Vanimar si Opogette, de departe cele mai atractive tabere scolare. Probabil ca se doreste intrarea in legalitate, prin organizarea unor licitatii care vor decurge intocmai ca si concursul prin care omul de paie al familiei Butnaru a fost numit la DJT. Din aceasta perspectiva, soarta taberelor scolare este pecetluita.

Justitia nu strapunge scutul liberal

Ca o ultima ciudatenie a cazului, procurorul sef de sectie Anca Resmelita de la Parchetul de pe langa Judecatoria Constanta a pronuntat rezolutia de neincepere a urmaririi penale impotriva Anetei Serban, ca raspuns la sesizarile depuse de Mihaela Ninulescu. NUP-ul s-a dispus dupa aceiasi regula a examenului oral, fara ca vreun procuror sa descinda la DJT, fara ca persoana care a depus sesizarea sa fie audiata vreodata, fara ca actele aflate la institutie sa fie verificate macar pentru cinci minute. Poate ca procurorul Anca Resmelita cunostea intregul dosar de la partid, in caz contrar neavand cum sa se pronunte, din moment ce contractele ilegale nu i-au parvenit de la DJT. Ca o ciudatenie si mai mare, Mihaela Ninulescu a primit din partea Parchetului de pe langa Tribunalul Constanta, sub semnatura prim-procurorului Cristian Deliorga, o adresa prin care i se comunica faptul ca sesizarile sale penale adresate PNA Bucuresti au fost transmise serviciului de Investigare a Fraudelor din IPJ Constanta, pentru efectuarea de cercetari penale fata de Riana Nicolae „fost director al Agentiei Taberelor si Turismului Scolar Constanta”. In sesizarile citate se facea insa referire in mod exclusiv la activitatea penala a Anetei Serban. Deliorga a comis un psihanalizabil act ratat, care dezvaluie intentia actualei guvernari de a o pune sub acuzare doar pe PSD-ista Riana Nicolae si de a o exonera pe sotia omului de casa al consilierului liberal Aurel Butnaru, la randul sau om de casa al senatorului Puiu Hasotti. Se pare ca nici macar procurorii, fie ei chiar si membri ilustri ai CSM-ului, nu indraznesc sa se puna cu Aneta Serban, cu prietena ei Mariana Tarsoaga si cu tot scutul liberal, in frunte cu Hasotti, Culetu, Butnaru si chiar Tariceanu. Ca atare, Emilia Ursein si Mihaela Ninulescu spera acum sa fie restabilita legalitatea pe calea unor procese in instanta.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top