Opinii

Ștefan Petre, primar la Negru Vodă: “Infrastructura, educația, sănătatea și protecția socială sunt toate la fel de importante pentru mine”

Viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Negru Vodă ne-a prezentat câteva dintre proiectele pe care le va implementa după alegerile locale din 5 iunie. O parte dintre ele sunt deja inițiate tot de el și se află în diverse stadii de realizare. “Noi nu promitem, noi facem lucruri”, ne-a declarat Ștefan Petre, care consideră că infrastructura, ajutoarele sociale, educația și sănătatea sunt la fel de importante pentru o viață mai bună a locuitorilor din Negru Vodă. Totodată, Ștefan Petre își îndreaptă atenția și către locuitorii din satele Darabani și Vâlcelele, ce aparțin orașului Negru Vodă.

 

În acest sens, Primăria Negru Vodă va demara în scurt timp asfaltarea drumului DC 14, ce face legătura între localitățile Negru Vodă, Darabani, și Vâlcelele.
La Negru Vodă se dorește înființarea Poliției Locale, ce va avea un post permanent și în Darabani, la solicitarea cetățenilor din acest sat, care reclamă numărul crescut de infracțiuni din ultima vreme.
În ceea ce privește condițiile de igienă urbană, Ștefan Petre va înființa un serviciu de salubrizare pentru satele Darabani și Vâlcelele, iar la Darabani se vor ecologiza zonele unde se mai aruncă gunoi de către cetățenii care nu respectă comunitatea.
Pentru a completa aceste acțiuni, la Darabani și Vâlcelele vor fi construite două parcuri.
Ștefan Petre a găsit o rezolvare și pentru școala cu clasele I-VIII din Darabani: “Împreună cu reprezentanții liceului și cu cei ai Inspectoratului Școlar Județean am reușit să găsim profesori tineri, suplinitori, pentru copiii din această școală. Sigur, există și posibilitatea de a-i transporta pe acești elevi la școală în Negru Vodă, dar stând de vorbă cu părinții am aflat că aceștia își doresc ca cei mici să facă școala în Darabani”.

Amplu proiect social, cu finanțare europeană

Administrația locală se preocupă în mod deosebit de măsuri sociale care să sprijine familiile defavorizate, pentru a reduce diferențele dintre locuitorii celor trei localități ce aparțin de Negru Vodă.
În acest sens, Ștefan Petre a inițiat un proiect cu finanțare europeană, care a fost deja aprobat și urmează să înceapă implementarea, în cadrul căruia se va înființa un Centru Social la Darabani, într-o clădire a Primăriei, care a fost recent reabilitată. Acest centru social este dedicat persoanelor de toate vârstele, de la elevi (pentru care va funcționa ca Centru de tip after school) și până la persoane vârstnice, ce vor participa la activități de socializare și petrecerea timpului liber.

Același proiect social își dorește să prevină abandonul școlar prin diverse măsuri, printre care oferirea unui ajutor material în valoare de până la 200 euro de copil pe an.
Pentru persoanele care nu au un loc de muncă, Primăria va amenaja, în cadrul aceluiași proiect, un spațiu într-o clădire reabilitată, loc în care vor fi ținute cursuri gratuite de calificare și recalificare pentru meseriile căutate în acest moment pe piața muncii. Tot acolo vor fi organizate diverse activități creative și recreative pentru copii și tineri.

Spitalul Negru Vodă, reabilitat cu fonduri europene

Sănătatea este o componentă vitală pentru viața unei comunități și de aceea Ștefan Petre este implicat într-un proiect de renovare a Spitalului Negru Vodă, cu finanțare europeană, care include și salariile viitorilor angajați ai unității sanitare, timp de doi ani. Același proiect are și o componentă de asistență medicală la domiciliu, pentru satele Darabani și Vâlcelele, inclusiv psiholog și psihiatru.
Ștefan Petre s-a gândit și la copiii ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate, în număr destul de mare, pentru ajutorarea cărora promite că va găsi cele mai bune soluții.
Nu în ultimul rând, prin consultare cu cetățenii, primarul Ștefan Petre vrea să renegocieze contractul cu RAJA, atât pentru creșterea calității apei cât și pentru scăderea prețului la apă.

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top