Actualitate

Ștefan Ilie, primar Tulcea: Guvernatorul Deltei poate fi membru de partid sau tehnocrat, dacă nu este CORUPT

Primarul muncipiului Tulcea, Ștefan Ilie, a declarat pentru ziarul Dezvăluiri că se va implica personal în procesul de identificare a principalele direcții pe care va fi construit mandatul viitorului guvernator al Deltei Dunării.

După cum se știe, liderii naționali ai USR-PLUS au declarat că propun un proces de consultare pentru stabilirea principiilor după care va acționa guvernatorul Deltei, precum și pentru elaborarea unei liste de persoane dintre care va fi desemnată persoana ce va ocupa această funcție. Procesul pare a fi intrat într-un impas, după ce Ivan Patzaichin, propus de USR-PLUS să se ocupe de înființarea unui grup consultativ, a anunțat că se retrage, în urma unor atacuri publice.

Eu înțeleg și cred că procesul de consultare are rolul principal de a stabili mandatul noului guvernator și NU persoana. Prin consultarea publică se stabilesc liniile comune pentru dezvoltarea Deltei și a întregului ecosistem care o formează în viitor. Cei care vor candida la aceasta funcție își vor însuși rezultatele procesului de consultare, își vor asuma termene pentru realizarea obiectivelor, care pot fi, de la reformarea instituției și până la dezvoltarea colectivităților și protejarea mediului unic înconjurător.
Fiind funcție politică, noul guvernator va fi numit de guvern dintre candidații care s-au calificat la finalul procesului de consultare.
Ivan PATZAICHIN este un simbol mondial, iar eu nu am dreptul să îi comentez decizia, doar să i-o respect. Consultarea publică este transparență, iar transparența nu poate fi compromisă
(prin retragerea lui Patziachin-n.red.)
Instituția pe care o conduc va fi invitată să desemneze un reprezentant și, ținând cont de importanța Deltei pentru municipiul Tulcea, mă voi implica personal în acest mecanism propus.
Guvernatorul ideal trebuie să fie foarte bine pregătit, să aibă capacitatea de a reforma și de a construi echipe pentru toate nevoile reale ale Deltei. Să fie curajos, smart și cinstit. Poate fi membru de partid sau tehnocrat, dacă nu este corupt sau membru al unor cercuri de interese corupte.
Delta Dunării este un organism viu, în continuă schimbare, are și va avea întotdeauna probleme. Important este ca instituția să le cunoască și să le rezolve continuu.
Ca primar al municipiului sunt preocupat în primul rând de o colaborare permanentă pentru punerea în practică a multor proiecte comune care să dezvolte orașul și tulcenii și să protejeze Delta Dunării,
a declarat pentru Dezvăluiri Ștefan Ilie, primarul municipiului Tulcea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top