Politic

Spor de risc și suprasolicitare neuropsihică la ANI! Cine a atacat legea la Curtea Constituțională

Deputatul Bogdan Bola, alături de colegii săi din Forța Dreptei a sesizat Curtea Constituțională față de introducerea sporului de risc și suprasolicitare neuropsihică în cazul personalului Agenției Naționale de Integritate, promovate de PSD și PNL.

“Potrivit sesizării, reglementarea a fost introdusă ca amendament la Camera Deputaților, fiind nesocotit astfel principiul bicameralismului întrucât au fost omise dezbaterea și votul Senatului.

De altfel, introducerea sporurilor în cazul personalului ANI a fost realizată fără niciun fel de motivare din partea autorului amendamentului sau a comisiei de raport, o practică des întâlnită la noul USL, fiind încălcate rigorile de tehnică legislativă – PL-x 48/2023.

Majoritatea PSD-PNL a utilizat ca suport pentru introducerea sporurilor în cazul ANI o propunere legislativă menită să instituie între funcțiile de conducere din învățământul superior funcția de Director de extensie universitară, alternativ cu cea de Director de departament, prevăzută de Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Practic, au mințit prin <neglijență>. Asta vrem să oprim!”, a declarat în acest context deputatul Bogdan Bola.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top