Actualitate

Sistemul de iluminat public al comunei Ciucurova se va moderniza

Consilierii locali ai comunei Ciucurova (județul Tulcea) au fost chemați să aprobe, în ședința de Consiliu Local din iulie, un nou proiect de dezvoltare a localității.

Astfel, pe ordinea de zi, la inițiativa primarului Marin Șerban, au fost discutate două puncte:

  1. Proiect de hotărâre privind implementarea proiectului de investiții MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA CIUCUROVA, SAT CIUCUROVA, JUDEȚUL TULCEA, în cadrul programului privind „Sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public ”
  2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenții(DALI) și principali indicatori tehnico-economici privind proiectul de investiții MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA CIUCUROVA, SAT CIUCUROVA, JUDEȚUL TULCEA, din cadrul programului privind „Sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public ”

„Dezvoltarea economică și socială durabilă a spațiului rural este indispensabil legată de îmbunătățirea infrastructurii rurale existente și a serviciilor de bază. Pe viitor, zonele rurale trebuie să poată concura efectiv în atragerea de investiții, asigurând totodată furnizarea unor condiții de viață adecvate și servicii sociale necesare comunității. Infrastructura fizică de bază slab dezvoltată, în majoritatea comunelor este, de asemenea una dintre cauzele care limitează dezvoltarea serviciilor de baza în spațiul rural. În majoritatea comunelor și satelor, acestea sunt slab dezvoltate sau în unele cazuri, aproape inexistente”, se arată în studiul privind oportunitatea acestei investiții.

Proiectul „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE ILUMINAT PUBLIC ÎN COMUNA CIUCUROVA, SAT CIUCUROVA, JUDEȚUL TULCEA” vizează asigurarea utilizării raționale și eficiente a energiei electrice și a infrastructurii de iluminat public, reducerea cheltuielilor lunare și anuale pentru satisfacerea nevoilor populației din comună legate de iluminatul public.

 „Situația actuală a infrastructurii de iluminat public a localităților rurale este depășită, nu asigură posibilitatea îmbunătățirii calității iluminatului public, decât parțial pe zonele centrale ale localităților, iar celelalte zone sunt foarte slab iluminate pe timpul nopții Dată fiind situația actuală este necesară, utilă, posibilă demararea investiției, realizarea unei infrastructuri moderne a iluminatului public în Ciucurova”, se mai arată în documentația tehnică.

Proiectul conferă un grad sporit de confort și siguranță pe timpul nopții, prin folosirea eficientă a energiei electrice și a infrastructurii de iluminat public, reducerea substanțială a cheltuielilor lunare la plata energiei electrice consumate în scopul iluminatului public, reducerea poluării mediului și stimularea micilor întreprinzători.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top