Politic

Șișcu: Drumurile expres ale Dobrogei trebuie să intre în șantier anul acesta!

Șișcu: Drumurile expres ale Dobrogei

Într-o declarație recentă, deputatul George Șișcu a afirmat că drumurile expres ale Dobrogei trebuie să intre în șantier anul acesta, dată fiind importanța strategică a regiunii pentru securitatea NATO și a României. Acesta a evidențiat necesitatea urgentă de modernizare a infrastructurii, în special a drumurilor expres Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța, și a subliniat că aceste proiecte sunt esențiale nu doar din punct de vedere strategic, ci și pentru îmbunătățirea vieții cetățenilor.

„Drumurile expres ale DOBROGEI trebuie să intre în lucru în acest an! Dobrogea devine un punct central al strategiei de securitate a NATO și a României în regiune. 2,5 miliarde de euro vor fi investiți în baza de la Mihail Kogălniceanu, pe care o vor transforma astfel, în cea mai mare bază militară din Europa a Alianței Nord Atlantice. În contextul geopolitic extrem de complicat în care ne aflăm dezvoltarea bazei, consolidează flancul estic al NATO și, nu în ultimul rând, aduce investiții consistente în zona noastră.

Războiul de la granițele noastre, dă semne de escaladare, iar județul Tulcea și regiunea Dobrogea, pe care le reprezint în Parlamentul României, cunosc transformări extraordinar de mari în ultimii ani și în ultima perioadă. Suntem prin Dunăre și mare un punct crucial de tranzit a mărfurilor și persoanelor, infrastructura noastră, însă cea rutieră și feroviară, este una care, să recunoaștem nu mai este potrivită nici pentru noi locuitorii săi, cu atât mai puțin pentru o situație excepțională, precum cea pe care o traversăm.

Șișcu: Drumurile expres ale Dobrogei devin o prioritate de grad zero

În acest context, investițiile în cele 2 drumuri expres, Brăila-Tulcea și Tulcea-Constanța devin o prioritate de grad zero. După patru ani de la momentul semnării contractelor pentru studiile de fezabilitate, acestea nu au fost duse la îndeplinire. Războiul din Ucraina ne-a prins cu ele nefinalizate, în mijlocul unor proceduri birocratice interminabile. Totul pe fondul unor drumuri tot mai aglomerate și cu un nou pod care este menit să lege Moldova și Dobrogea pe la Măcin, dar fără drumurile expres și legăturile necesare a complicat și mai mult situația, în loc să o ușureze.

Suntem în ceasul al 12-lea în privința măsurilor pe care Ministerul Transporturilor trebuie să le ia pentru ca proiectele noastre de infrastructură să avanseze într-un ritm accelerat. Vrem să vedem utilajele la lucru deja în acest an pe cele două drumuri expres, pe autostrada spre sudul litoralului, care are deja toate avizele. Și să vedem începută investiția în calea ferată Tulcea-Constanța. Fără toate aceste proiecte în implementare, cu termene precise, privind darea în folosință, ne vom bloca și mai tare, pentru că deja suntem într-un mare impas.

Este esențial să subliniem importanța finalizării acestor proiecte de infrastructură pentru Dobrogea, nu doar ca o necesitate strategică, ci ca un angajament față de îmbunătățirea vieții cetățenilor noștri. Realizarea lor trebuie văzută ca un efort comun spre modernizare și adaptare la nevoile actuale. Acest demers nu este unul de ambiții ale unei regiuni, nu este unul politicianist. Este pentru nevoia unei întregi țări și a unei întregi regiuni. Pentru a răspunde cu pragmatism și eficiență la așteptările reale ale oamenilor”, a afirmat deputatul.

Citește și: George Șișcu: Comisia pentru Transporturi aprobă măsuri (dezvaluiri.ro)

1 Comment

1 Comments

  1. Pingback: George Șișcu - Raportul ședinței Comisiei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top