Politic

George Șișcu: Comisia pentru Transporturi aprobă măsuri suplimentare pentru siguranța rutieră

George Șișcu: Comisia pentru Transporturi aprobă măsuri

George Șișcu: Comisia pentru Transporturi aprobă măsuri suplimentare pentru siguranța rutieră și circulația pe drumurile publice.

Unul dintre aspectele vizate este amplasarea necorespunzătoare a marcajelor rutiere. Se constată o lipsă de uniformitate în principiile de proiectare și realizare a marcajelor, iar administratorii drumurilor nu se conformează întotdeauna condițiilor generale de amplasare a mijloacelor de semnalizare rutieră.

Un exemplu semnificativ îl constituie numeroasele treceri de pietoni neconforme identificate la nivelul întregii țări.

Verificarea mijloacelor de semnalizare revine Poliției Române, dar legislația actuală nu le oferă polițiștilor pârghiile necesare pentru a aplica sancțiuni. Modificarea legislativă aprobată în Comisie va obliga administratorii drumurilor să remedieze problemele semnalate de Poliție în termen de 120 de zile.

De asemenea, noile prevederi vor obliga Poliția Rutieră, alături de administratorii drumurilor publice, să verifice remedierea problemelor și să aplice amenzi în caz de nerespectare.

Deputatul George Șișcu subliniază importanța acestor măsuri pentru reducerea accidentelor rutiere și pentru creșterea siguranței tuturor participanților la trafic.

George Șișcu: Comisia pentru Transporturi aprobă măsuri suplimentare pentru siguranța rutieră

„Am avizat în ședința Comisiei pentru Transporturi și Infrastructură din Camera Deputaților mai multe proiecte de lege care se referă la măsuri suplimentare în domeniul siguranței rutiere și circulației pe drumurile publice.

Amplasarea necorespunzătoare de marcaje rutiere continuă să fie în atenția Comisiei noastre, în contextul în care nu avem o uniformitate încă nici măcar privind principiile de proiectare și de realizare a acestora decât în teorie. Administratorii drumurilor, după cum se poate observa în practică, nu se conformează tot timpul la condițiile generale de amplasare a mijloacelor de semnalizare rutieră.

Avem la nivelul întregii țări, după constatările Poliției Române, sute de treceri de pietoni neconforme, și este doar un exemplu.

Verificarea mijloacelor de semnalizare este în sarcina Poliției, dar fără să aibă o obligație în mod expres în legislație. În acest context, polițiștii fac informări, fără să aibă pârghiile necesare de a emite amenzi sau alte sancțiuni care să conducă la îndreptarea situațiilor semnalate.

Prin modificarea legislativă aprobată în Comisia de Transporturi, și care merge pentru votul final în plenul Camerei Deputaților, administratorii drumurilor vor avea un termen maxim de 120 de zile pentru îndreptarea situațiilor semnalate de reprezentanții Poliției Române. Mai mult decât atât, noile prevederi legale vor obliga Poliția Rutieră, alături de administratorii drumurilor publice, să verifice dacă situația a fost remediată sau dacă se impun amenzi, transmite deputatul.

Citește și: George Șișcu despre digitalizarea ANAF (dezvaluiri.ro)

2 Comments

2 Comments

  1. Pingback: George Șișcu: De astăzi în Schengen

  2. Pingback: Șișcu: Drumurile expres ale Dobrogei

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top