Ştiri

Senatorul Ștefan Mihu solicită anchetarea alegerilor FRF

În ședința Senatului din 25.05.2018 senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a prezentat o declarație politică despre alegerile pentru președinția Federației Române de Fotbal. Acesta atrage atenția asupra circumstanțelor și mijloacelor prin care au avut loc aceste alegeri.

„Recent, au apărut în mass-media, o serie de informații îngrijorătoare și dezvăluiri șocante referitoare la maniera cu totul inacceptabilă în care s-au desfășurat recentele alegeri pentru președintia Federației Române de Fotbal (FRF). După cum este cunoscut, acestea s-au încheiat cu «re-alegerea», în circumstanțe cel puțin «neobișnuite», a fostului președinte Răzvan Burleanu – cu utilizarea unor mijloace aflate cel puțin la limita legalității și cu sabotarea/subminarea pe față a șanselor posibilor contracandidați! Este suficient de menționat, printre multe altele, faptul că așa-zisele alegeri «secrete»,organizate de același R. Burleanu, s-au desfășurat «la vedere», fără cabine de vot «aferente!»” Senatorul Mihu subliniază rezultatele slabe înregistrate în mandatul lui Burleanu la conducerea FRF și condamnă lipsa de interes a federației de a revitaliza fotbalul românesc. «Este important de precizat aici că, în cei 4 ani de mandat, R. Burleanu nu a demonstrat nimic, de la recursul la serviciile unui antrenor străin «expirat» la locul cu totul nedemn ocupat de fotbalul românesc în clasamentele FIFA din ultimii ani! În plus, la încheierea «alegerilor», același R. Burleanu avea tupeul și nerușinarea să declare, preluând un clișeu expirat, că și-a «ciuruit» adversarii, nejenându-se deloc că printre aceștia figurau Gheorghe Hagi și Mircea Lucescu, adevărate glorii ale fotbalului românesc!

Vorbim despre un personaj bizar, l-am numit pe R. Burleanu, cocoțat, nu se știe cum și de către cine în fruntea destinelor fotbalului românesc (chestiunea ar putea fi, mă gândesc, un alt motiv serios de investigație), care nu are nimic comun cu mișcarea sportivă din țara noastră, în general și cu fotbalul, în mod special și care, culmea, are acum pretenția de a deține un nou mandat la conducerea FRF, după cel cu totul lamentabil, abia încheiat!
De altfel, “rezultatele” dezastruoase înregistrate pe perioada mandatului Burleanu la conducerea FRF sunt cele mai slabe, fără niciun dubiu, din întreaga istorie a fotbalului românesc!
Efectele unei asemenea “realegeri”, cu totul discutabile, după cum relatează presa sportivă și nu numai, vor avea foarte probabil, în condițiile incompetenței crase a acestui personaj si ale absenței în continuare, din păcate, de rezultate competiționale semnificative pentru fotbalul nostru, reverberații dintre cele mai nefaste pentru fotbalul autohton. Vom avea un interes tot mai scăzut și reducerea dramatică a numărului de spectatori plătitori la meciurile din ligile naționale de fotbal, cu consecințe legate de dispariția unor echipe cu tradiție din fotbalul românesc, dată fiind indiferența fățișă manifestată de FRF în raport cu acest fenomen. Acest interes tot mai scazut e dat și de dezinteresul cvasitotal al FRF privind crearea unor centre de selecție / pregătire pentru copiii și tinerii interesați să practice fotbalul, schimbul de mâine și viitorul, dacă vreți, ale acestui frumos și foarte popular sport!»
În încheierea declarației sale senatorul constănțean face un apel către comisiile specializate din Parlament dar și către Ministerul Tineretului și Sporturilor de a iniția o verificare a activității FRF și a modului în care s-au desfășurat alegerile recente.

«Solicit Comisiilor specializate ale Parlamentului României să se autosesizeze și să inițieze, cât mai curând posibil, o amplă investigație referitoare la modul în care s-au desfășurat alegerile recente la FRF, precum și a modului de funcționare ale acestei Federații. Așteptăm, in același timp, ca și Ministerul Tineretului și Sporturilor să-și intre în rol și să demonstreze că există, nu doar pe hârtie!
Nu în ultimul rând, consider că se impune examinarea și re-evaluarea, dacă va fi cazul, a actualului cadru legislativ în care își desfășoară activitatea FRF, inclusiv din perspectiva unor eventuale propuneri legislative pentru îmbunătățirea și eficientizarea relevantă a activitații acestei Federații, de care depind performanțele într-unul dintre cele mai îndrăgite și populare discipline sportive din țara noastră!»

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top