Ştiri

Senatorul Ștefan Mihu cere clarificări Guvernului despre pensiile militarilor în rezervă și disponibilizați

În ședința din 10 aprilie 2018, senatorul PSD Constanța Ștefan Mihu a adresat o întrebare doamnei Lia Olguta Vasilescu, Ministrul Muncii si Justitiei Sociale și domnului Mihai Fifor, Ministrul Apărării Naționale. Obiectul întrebării privește pensionarea cadrelor militare în rezervă și disponibilizate.

Senatorul Mihu semnalează petiția primită la biroul sau senatorial din partea Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, sub titlul „Discriminarea rezerviștilor, bărbați și femei deopotrivă, prin art. 40 din OUG 57/ 2015 și mai ales prin OUG nr 59/2017.”
Întrucât cele două OUG modifică substanțial Legea Pensiilor Militare de Stat, senatorul constănțean solicită membrilor executivului clarificarea aspectelor ridicate în petiția sindicatului și cere o poziție a celor două ministere, privind abordarea pensiilor cadrelor militare în rezervă și disponibilizate.
Reamintim că OUG 57/2015 modifică Legea Pensiilor Militare de Stat prin articolul 40 astfel: procent pornire bază de calcul: 65% (fost 80%), procent maxim bază de calcul: 80% (fost 100%), unele sporuri ale aviatorilor și marinarilor au fost eliminate complet. OUG 59/2017 aduce noi modificări prin articolul VII, prin care pensia= salariul net, ce duce și la dubla impozitare a noilor pensionari, iar actualizarea pensiilor militare se anulează.
Senatorul Ștefan Mihu consideră că problematica muncii și justiției sociale, cu referire expresă la persoanele din sistemul militar, reprezintă o prioritate și solicită celor doi miniștri un răspuns oficial scris.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top