Actualitate

Semnarea Memorandumului de colaborare tripartit, un pas înainte pentru Hub-ul Logistic Umanitar de la Tulcea

Consiliul Județean Tulcea a găzduit vineri, 27 mai 2022, la Sala „Dobrogea”, conferința de semnare a Memorandumului de colaborare între Filiala Județeană Tulcea a Asociației Comunelor din România, Fundația IsraAID și Fundația The Romulus T. Weatherman, încheiat sub auspiciile Adunării Parlamentare a Mediteranei și a Consiliului Județean Tulcea.

La eveniment au participat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea, Meaghan Mobbs, președintele Fundației The Romulus T. Weatherman, Mirela Furtună, deputat în Parlamentul României și președintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, Valerio Carafa, reprezentantul IsraAID, Eugen Ion, președintele ACoR Tulcea și primarul comunei Jurilovca, precum și alți factori implicați în buna funcționare a sistemului hub de ajutor umanitar care funcționează cu succes la Tulcea în scopul ajutorării populației din Ucraina.

„Pentru a sublinia importanța a ceea ce se întâmplă astăzi aici ar trebui să vorbim de începuturile a ceea ce s-a realizat până acum. Astfel, încă de la debutul ostilităților rusești împotriva Ucrainei, mai exact pe data de 24 februarie 2022, Consiliul Județean Tulcea, în colaborare cu ACoR – Filiala Județeană Tulcea și Prefectura Tulcea, a înființat un sistem hub de ajutor umanitar în vederea primirii și distribuirii de ajutor umanitar intern și internațional și articole de ajutor, constând în alimente, echipamente medicale, medicamente, pentru a veni în sprijinul poporului vecin greu încercat.

Lucrurile au mers mai departe și pe 24 martie 2022, IsraAID a început să ofere asistență tehnică ACoR Tulcea în vederea implementării unui Sistem de management al depozitului și dezvoltării unui sistem digital de inventar. Depozitul umanitar deservește în prezent regiunile de sud ale Ucrainei – Odessa, Mykolaiv, Herson, Zaporizka, ajutând totodată și cetățenii ucraineni ajunși și rămași în județul nostru. Astfel, ca urmare a progresului rapid al parteneriatului dezvoltat la Hub-ul de Logistică Umanitară Tulcea – peste 310 TIR-uri cu ajutoare și apoximativ 3 milioane de porții de mâncare fiind trimise până în prezent, reprezentanții ISraAID, ai Fundației The Romulus T. Weatherman, ACoR Tulcea și autoritățile române au decis să extindă statutul actual al Depozitului Umanitar și să-i armonizeze cadrul de lucru, prin încheierea unui singur memorandum de colaborare între toate părțile.

Nu pot decât să salut această inițiativă și să-i felicit și, totodată, să le mulțumesc tuturor celor implicați, o parte însemnată dintre ei fiind astăzi alături de mine, întrucât grație dăruirii și muncii lor neobosite au și realizat și apoi au dus acest important punct de ajutorare pentru victimele războiului din Ucraina la un nivel foarte înalt, unic, aș putea spune”, a declarat președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu.

Semnatarii memorandumului tripartit au fost Valerio Carafa, coordonatorul IsraAID în România, dr. Meaghan Mobbs, președintele Fundației The Romulus T. Weatherman, și Eugen Ion, președintele Filialei Județene Tulcea a ACoR și primarul comunei Jurilovca.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top