Afaceri Europene

Scrisoarea de protest a sindicaliştilor CNAPM vrea să deconspire anumite abuzuri şi nereguli în managementul companiei

Salariaţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) SA Constanţa,  nemulţumiţi de prevederile noului Regulament intern, reacţionează public

Sindicatul Lucrătorilor din cadrul CNAPM au remis redacţiei noastre o scrisoare de protest care scoate în evidenţă nemulţumirile generale ale acestora legate de presupuse ilegalităţi şi abuzuri comise de conducerea companiei. În continuare vă invităm să citiţi conţinutul acestei scrisori.

“Ne întrebăm….

De ce a prezentat în AGA  din 16.01.2012 , prin hotărârea nr.1 , date neadevărate asupra condiţiilor  economice ale Companiei în scopul obţinerii  în favoarea sa a unor indicatorii , care să-i înlesnească  prelungirea mandatului. Astfel în proiectul ,,Bugetului de Venituri şi Cheltuieli,, pe anul 2012 al Companiei, a raportat la venituri realizate în 2011, mai puţin cu 11074 mii lei , astfel veniturile au fost diminuate intenţionat. Pe cale de consecinţă, profitul brut raportat a fi realizat în anul 2011 a fost diminuat cu aceeaşi sumă, aceasta făcând ca prevederile de buget pentru anul 2012 să cuprindă indicatori falşi, subdiminuaţi intenţionat. Tot în acelaşi proiect, a trecut la poziţia creanţe restante, numai suma de 16500 mii de lei, ceea ce arată o slabă abordare a  acestui indicator de performanţă. Despre participarea salariaţilor la profit, în noul proiect de buget, nici nu se mai face vorbire, această rubrica dispărând cu totul. Motivaţia: aşa a vrut AGA…, fără cuvinte. Încălcare clară a legii şi a contractului colectiv de muncă .     

Sindicatul Lucrătorilor din CN APM SA

 

  
De ce sunt folosite cu rea credinţă sursele financiare ale Companiei, într-un scop contrar intereselor acesteia şi în folosul propriu al directorului general prin : încheierea unui contract de servicii de asistenţă juridică în valoare de 180 000 euro / contract  (cu prelungire şi repetare sume pe alte speţe), cu casele de avocaţi Volonciu şi Frunză, deşi în structura organizatorică  a Companiei , în cadrul compartimentelor funcţionale din subordinea directorului general, se află Serviciul Juridic şi Contecios cu două birouri: birou consultanţă legală şi birou litigii şi negocieri contencioase .
De ce a luat, de facto, hotărâri cu privire la schimbarea formei structurale a Companiei şi a promovat hotărâri de consiliu fără a avea hotărârea AGA , cu privire la desfiinţarea Sucursalei de Administrare Constanţa Sud –Basarabi. În fapt această sucursală a fost înfiinţată prin lege, era profitabilă, avea salariaţi puţini şi gestiona patrimoniul fostei regii a zonei libere, dar prin manevre repetate de transfer a unor contracte către Serviciul Domenii Sud din Companie şi prin detaşarea salariaţilor de acolo către diverse structuri ale Companiei nu a urmărit decât să desfiinţeze această sucursală. Pe cine deranja oare acest serviciu, pe ce afacerişti din zonă !? De reţinut că această desfiinţare este ilegală şi cine a făcut-o va răspunde în faţa legii.
De ce se urmareşte externalizarea Sucursalei Energetice, al cărei studiu de impact şi evaluare este gata şi ţinut la mare secret ? Care din băieţii deştepţi este pregătit să-l înhaţe? Prin redistribuirea de energie electrică , Compania a realizat anul trecut 6.891.500 euro adică 10% din cifra de afaceri, gândiţi-vă, că dacă de acum Compania va fi nevoită să achiziţioneze prin licitaţie energie ieftină, ce se va întâmpla după ce un ,,Băiat Deştept,, va pune mâna pe acest ,,borcan cu miere,,.  
Urmează  Secţia Navală  care în mod voit este subdotată şi neglijată din punct de vedere al echipamentului şi al dotării cu nave. Numai aşa serviciul poate fi externalizat către terţi, adică alţi ,,Băieţi Deştepţi,, . De menţionat că numai pe domeniul depoluării sunt fonduri europene pe care onor Conducerea ori nu le cunoaşte, ori nu vrea să le cunoască.                                                                                                                                                                                                   
De ce în convocatorul din 08.02.2012 al Adunării Generale Extraordinare  a Acţionarilor din 12.03.2012  directorul general Aurelian Andrei Popa, în calitate de preşedinte al CA, propune modificări de substanţă  ale Statutului Companiei, modificări concepute de către casele de avocatură mai sus menţionate şi care să ducă în final la obţinerea unei poziţii de conducere autoritară pe termen nelimitat şi ieşirea de sub autoritatea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii .

Ce se întâmplă acum? Se întâmplă că prin încălcarea permanentă şi flagrantă a CCM, prin modificarea arbitrară a regulamentelor, prin angajarea pe posturile de conducere a unor persoane incompetente, directorul  Popa nu face altceva decât să desconsidere această Companie, să o submineze şi să o distrugă.
Acestea sunt, în mare, motivele pentru care angajaţii CN APM SA  au demarat încă din data 27.02.2012  acţiunile de protest şi nici până în data de azi nu au primit un răspuns. Promitem să nu ne oprim şi să facem tot ce ne stă în putere pentru a îndepărta această mafie din portul Constanţa .
Dumnezeu să ne ajute şi să auzim numai de bine . „

12.03.2012

Sindicatul Lucrătorilor din CN APM SA

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top