Actualitate

Școlile gimnaziale din comuna Jurilovca, în top 5 al școlilor din județul Tulcea la Evaluarea Națională

După publicarea rezultatelor Evaluării Naționale pentru elevii claselor a VIII-a, cele două școli gimnaziale din comuna Jurilovca se numără printre unitățile de învățământ cu cele mai bune rezultate din întregul județ Tulcea.

La nivel național, procentajul elevilor care au obținut medii mai mari de 5.00 la examenele Evaluării Naționale este de doar 76,2%, iar la nivelul județului Tulcea acesta este și mai mic, ajungând la 68,47%. În aceste condiții, ambele școli gimnaziale din comuna Jurilovca se numără printre cele doar 9 unități de învățământ din județul Tulcea ai căror elevi au obținut în proporție de 100% medii peste 5.00 la Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a.

În conformitate cu datele furnizate de site-ul oficial al Evaluării Naționale 2023 (http://evaluare.edu.ro/Evaluare/ListaScoli.aspx?Jud=37), școlile din comuna Jurilovca se clasează în top 5 al școlilor din județul Tulcea care au o promovabilitate de 100% și unde au susținut examenele de evaluare mai mult de 10 elevi.

Astfel, media notelor obținute la Evaluarea Națională de către elevii Școlii Gimnaziale din Jurilovca este de 7,81, ceea ce plasează școala pe un onorabil loc 3, imediat după Liceul Teoretic Grigore Moisil și Colegiul Dobrogean Spiru Haret din Tulcea.

De asemenea, media notelor obținute de către elevii Școlii Gimnaziale din Sălcioara la Evaluarea Națională este 7,40, școala din Sălcioara ocupând locul 5 în clasament, imediat după Școala Gimnazială nr. 12 din Tulcea.

În ultimii ani, unitățile de învățământ din comuna Jurilovca au beneficiat de investiții importante din fonduri naționale și europene, școlile și grădinițele fiind modernizate și dotate la cele mai moderne standarde.

Toate unitățile de învățământ din comuna Jurilovca au în dotare table inteligente, computere și echipamente care le întrec pe cele ale multor școli din mediul urban. Școala Gimnazială din Jurilovca a fost modernizată și extinsă recent, inaugurarea investiției având loc la începutul anului școlar 2022-2023.

„Noi ne-am dori să investim în absolut toate domeniile posibile, ca să îmbunătățim rapid viața oamenilor din comunitatea noastră. Dar, pentru că bugetele ne-au constrâns să prioritizăm, am investit, întâi de toate, în Educație. Îmi doresc foarte mult ca toți copiii din Jurilovca, Sălcioara și Vișina să aibă șanse egale cu cei născuți și care trăiesc la oraș. Iar șansele egale sunt date, în primul rând, de acces la educație de calitate. Faptul că avem școli noi, moderne și bine dotate, că aici sunt profesori dedicați, i-a determinat pe unii părinți din localități mai mari să-și mute copiii la școlile din Jurilovca. Rezultatele obținute de elevii comunei noastre la Evaluarea Națională ne demonstrează că am stabilit corect prioritățile și că nu am greșit investind în Educație. Iată că Jurilovca Educată nu este o vorbă în vânt, ci o realitate. Felicitări profesorilor, părinților, al căror rol nu trebuie neglijat, și în primul rând copiilor, care ne-au arătat că merită toate eforturile pe care le facem pentru ei!” – a declarat Eugen Ion, primarul comunei Jurilovca.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top