Opinii

Schimb de experiență în sectorul turistic în cadrul proiectului „TOURIST”

ONG-ul EUREKA din Bulgaria, în parteneriat cu Primăria Orașului Eforie și Primăria satului Negrea din Republica Moldova a organizat în perioada 13-16 iunie, în Albena- Balchik, Bulgaria , Grupul de lucru și Schimbul de experiență în turism din cadrul proiectului ”Tradiție, Originalitate, Unicitate și Bogăție pentru realizarea unei Strategii Inovatoare în vederea dezvoltării turismului în regiunea Mării Negre- TOURIST” finanțat de către Uniunea Europeană prin Programul Operaţional Comun de Cooperare în bazinul Mării Negre 2007-2013, proiect pentru inițierea unui parteneriat strategic pentru susținerea dezvoltării economice durabile în Bazinul Mării Negre, prin valorificarea, într-o manieră integrată, a potențialului turistic al regiunii.

Evenimentul s-a adresat agențiilor de turism, organizațiilor din turism, facilităților de cazare, de distracție, restaurantelor, instituțiilor și autorităților publice cu competente în sectorul turistic. Evenimentul a avut o durata de 4 zile cu următoarea agenda: prezentarea principalelor teme de discuții și familiarizarea participanților, stabilirea principalelor produse și destinații turistice ce urmează a fi promovate prin includerea acestora în Traseul turistic ce va fi parte componentă din strategia comună de dezvoltare a celor 3 zone vizate prin proiect, identificarea unor soluții la problemele ridicate de către lucrătorii din sectorul turistic de-a lungul întâlnirilor anterioare, definitivarea unor aspecte ce urmează a fi incluse în Strategia de dezvoltare comună pentru cele 3 regiuni. La eveniment au fost prezenți reprezentanți din cele 3 regiuni țintă din cadrul proiectului- Republica Moldova, județul Constanța și regiunea Dobrich și reprezentanți din sectorul turistic din zonele menționate anterior. Toate aceste activități au avut în vedere creșterea cooperării între actorii cheie din sectorul turistic pentru depășirea decalajelor economice prin intermediul unui cadru strategic, dezvoltarea comună și promovarea produselor turistice și creșterea interesului turiștilor pentru produsele din această zonă.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top