Politic

SCANDAL uriaș în AUR Constanța. Anișoara Floroaei îl lasă în off-side pe liderul George Simion

Recenta demisie din AUR a liderului protestelor anti sistem din Constanța, Alexandru Simion (președintele organizației de tineret a partidului), devoalează mai multe nemulțumiri îndreptate împotriva președintelui interimar al organizației județene, Anișoara Floroaei.

Tinerii care au plecat din partid o acuză pe Floroaei că nu are calități de conducător, că nu respectă meritocrația și că i-a abandonat pe cei care au muncit în campania electorală pentru a duce partidul în Parlament.

Deputatul AUR Dumitru Viorel Focșa îi înțelege pe cei care au plecat, chiar dacă e de părere că acest conflict trebuia rezolvat în interior și spune despre Anișoara Floroaei că are un comportament arogant și persiflant. Totodată, Focșa o acuză pe Floroaei că a postat pe un grup de Whatsapp înregistrarea unei discuții telefonice purtate chiar de ea cu liderul partidului, în care George Simion își jignește colegii.

În mesajul apărut în spațiul public, George Simion îi spune Anișoarei Floroaei: „Tu mi l-ai adus pe Focșa (Dumitru Viorel Focșa-deputat AUR-n.red), tu mi l-ai adus pe copilul ăla idiot (Alexandru George Simion-președinte organizația de tineret-n.red)”.

Alexandru Simion: Când a fost desemnată coordonator județean era susținută doar de 10 membri

Alexandru Simion susține că sunt 87 de membri de la tineret care au plecat din AUR, tineri care vor merge zilele viitoare să își depună demisiile la sediul organizației județene:

”Nu este adevărat că suntem doar trei cei care am plecat, e vorba de 87 de tineri, noi avem pregătit și câte un material video cu declarația fiecăruia dintre ei, mesaje pe care le vom face publice”.

Tinerii AUR Constanța, la un protest

Tinerii AUR Constanța, la un protest

Alexandru Simion spune că președinta de la județ a promovat oameni obedienți, a adus în conducerea organizației județene oameni noi, cărora le-a dat imediat funcții, a înființat organizații noi prin județ, fără să vorbească despre asta cu colegii.

”Eu nu pot sa mă implic în felul ăsta. Trebuie să știu dinainte alături de ce oameni mă voi implica în campanie. Nu pot să îmi pun obrazul în fața cetățenilor pentru fel și fel de oameni. Printre oamenii care au venit după alegerile parlamentare e posibil să fie și oportuniști.

Atunci când a fost desemnată coordonator județean, nu avea niciun fel de susținere politică. Avea poate 10 membri. Nu cred că are calități de lider, ea nu e în stare nici să vorbească cu presa.”, a declarat Alexandru Simion.

Alexandru Simion: Tinerii care au muncit pentru partid au fost mințiți!

O altă nemulțumire a lui Alexandru Simion este că partidul nu i-a ajutat pe tinerii care au fost amendați în timpul campaniei electorale, pentru că au încălcat restricțiile legate de pandemie:

„Parlamentarii constănțeni au promis în campania electorală că vor achita integral amenzile primite de membrii AUR care au participat la acțiuni, în cazul în care nu se vor contesta. După ce s-au văzut în Parlament, soții Aelenei (Dănuț și Evdochia, parlamentari AUR de Constanța-n.red.) nu și-au mai ținut promisiunea și au spus că suntem niște huligani pentru că am ieșit în stradă.

La fel s-a întâmplat și cu amenzile de la protestele din această primăvară, când Anișoara Floroaei nu ne-a oferit un sprijin juridic, pentru a le contesta. Am apelat la domnul Cristian Dide din București, de la Asociația Evoluție în Instituție, care ne-a ajutat să contestăm amenzile. Apoi am avut nevoie să plătim taxa de timbru și am apelat la doamna Floroaei să încercăm să strângem o donație, dar nu ne-a ajutat”.

Focșa: E regretabil că Alexandru Simion a plecat din partid, a muncit foarte mult

Deputatul Dumitru Viorel Focșa regretă plecarea tinerilor din AUR, dar nu susține războiul pe care aceștia l-au declanșat în mediul on-line împotriva partidului:

„Războiul acesta pe Facebook este o risipă de energie, cu care nu sunt de acord, dar fiecare are libertatea de expresie. Eu nu aș da în munca mea, pentru că e și munca lor. În schimb, le-am transmis și lor că semnalele de la centru sunt că va avea loc o corecție în timp.

George Simion și Dumitru Viorel Focșa

Dacă ar fi fost mai multă înțelegere și de o parte și de alta, nu se ajungea la plecarea tinerilor. Pentru mine e regretabil că Alexandru Simion a plecat din partid, a muncit foarte mult, îl respect și sper ca timpul să vindece rănile și pe viitor patrioții să se unească sub același drapel, dincolo de orice dispută personală, orgolii, căci orgoliile dezbină întotdeauna. Pun plecarea pe seama tinereții lui, eu îl înțeleg și voi încerca tot timpul să îi dau sfaturi să nu se consume în dispute care să îi dăuneze ca imagine, pe viitor”.

Focșa consideră însă că o parte din vină o poartă Anișoara Floroaei care „Nu știe să comunice respectuos cu oamenii din echipă. Aroganța ei deranjează, stilul persiflant, raportate la educația pe care o are, calificarea pe care o are, adică vorbește de sus, pe când CV-ul dumneaei…

Focșa despre postarea discuției telefonice pe whatsapp: Nu e colegial, un caracter discutabil

Despre discuția telefonică dintre președintele partidului și Anișoara Floroaei, Focșa spune că a fost una contextuală, pe care nu vrea să comenteze, dar consideră că problema e modul în care acel mesaj a ajuns în spațiul public:

„Doamna Anișoara Floroaei a postat fișierul audio pe grupul de Whatsapp al Biroului Permanent Județean al AUR. Ce a vrut să arate doamna postând discuția pe acest grup? Un caracter discutabil, pentru că nu e colegial să faci asta. A dat o lovitură de imagine președintelui partidului. M-aș întreba cât de mult îl respectă ea pe George Simion dacă a putut să devoaleze acea discuție privată. E o persoană de încredere? Mă îndoiesc. Dacă eu aș fi fost președintele partidului și o persoană ar fi făcut publică o discuție cu mine, a doua zi nu mai era în partid.

Anișoara Floroaei: Poate mi-a clonat cineva whatsapp-ul

Anișoara Floroaei insistă în a susține că doar trei persoane de la tineret au plecat din AUR și nu e corect ca Alexandru Simion să vorbească în numele tuturor tinerilor din partid.

„Au plecat pentru că nu li s-a dat ceea ce voiau. Domnul Alex Simion își dorea o funcție mult mai importantă în partid și nu a fost băgat în seamă. Nu știu ce funcție, că nu a spus niciodată”.

Floroaei mai spune că nu își explică cum a ajuns înregistrarea discuției telefonice dintre ea și George Simion la Alexandru și încearcă o explicație fantezistă:

„Nu știu cum a ajuns acea discuție în posesia lui Alexandru Simion. La un moment dat m-am gândit că poate mi-a clonat cineva whatsapp-ul. Oricum, o să fie dați în judecată pentru atac la persoană, pentru filmulețul pe care l-au făcut despre asta.”

Anișoara Floroaei spune că va candida la alegerile din interiorul partidului, pentru că, fiind președinte interimar, „nici nu se pune problema ca oamenii să nu ceară asta”. Dar nu crede că alegerile vor avea loc în acest an.

Mihai Răzvan ROTARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top