Opinii

Românii şi tătarii au sărbătorit împreună Ziua Comunei 23 August

La a noua ediţie a sărbătorii, primarul Mugur Mitrana le-a oferit locuitorilor un concert de muzică populară şi uşoară

 

Pe 23 August, locuitorii comunei cu acelaşi nume s-au adunat în număr mare la sărbătoarea localităţii lor. Peste 2000 de oameni au luat cu asalt stadionul, încă de la orele după amiezii, pentru a participa la prima ediţie cu spectacol a acestei sărbători.

Un articol de Sebastian TARCEA

“Ziua Comunei 23 August a intrat deja în memoria locuitorilor, căci noi organizăm acest eveniment încă din anul 2000. Începând cu acest an, sărbătoarea s-a îmbogăţit cu concerte de muzică populară şi uşoară. Îmi doresc ca în acest fel, ziua comunei noastre să ne adune împreună, contribuind la strângerea legăturilor între oameni, indiferent de religie, etnie şi statut social”, ne-a declarat primarul Mugur Mitrana.

Sărbătoarea a debutat cu un spectacol inedit de prezentare a unor maşini şi elicoptere teleghidate. A urmat un spectacol organizat de comunitatea tătară din 23 August, sub conducerea reprezentanţilor Uniunii Democrate a Tătarilor Turco-Musulmani din România (UDTTMR). Aceştia au prezentat tradiţionalele lupte tătăreşti (kureş) şi i-au îmbiat pe spectatori cu preparate precum şuberek, baclavale şi “minuni” tătăreşti. La spectacol a participat şi Deputatul UDTTMR, Amet Aledin.

După spectacolul comunităţii tătare, întreaga asistenţă a fost invitată la concert. Primăria a pus la dispoziţia spectatorilor 5000 de mititei şi 3000 de litri de bere, la pavilioane special amenajate în incinta stadionului.
Peste 2000 de locuitori, de la copii şi până la pensionari s-au aşezat în faţa scenei pe care au cântat Laura Lavric, Angelica Stoican, Ionuţ Dolănescu, Mioara Velicu, Carmen Şerban, Authentic şi Anna. Cântecele şi jocurile de lumini au încântat audienţa până în miez de noapte, când locuitorii din 23 August s-au întors la casele lor, încântaţi de spectacol, cu promisiunea că vor reveni şi la anul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top