Politic

Huțucă: Româna devine limbă de stat în Republica Moldova

Deputatul Bogdan Huțucă vorbește despre votul istoric din Republica Moldova, unde, prin intermediul unei inițiative legislative, sintagmele ”limba moldovenească”, ”limba de stat” și ”limba maternă” au fost înlocuite cu ”limba română”. Huțucă afirmă și că România va continua să susțină Republica Moldova în eforturile sale de a urma un parcurs european dar și în lupta împotriva războiului hibrid.

„Partidul condus de președintele țării, Maia Sandu, a obținut o victorie importantă, care corectează o anomalie politică, astfel încât limba română devine limbă de stat. Prin acest demers legislativ, care prevede substituirea sintagmelor ”limba moldovenească”, ”limba de stat” și ”limba maternă” cu ”limba română”.
În acest fel, s-a dărâmat, simbolic, o barieră construită artificial între noi și frații noștri de dincolo de Prut. Astăzi, celebrul vers al celor de la Zdob și Zdub ”a mers trenul (…) de acasă pân-acasă” subliniază exact acest aspect: limba este cel mai puternic aliat și legământ al nostru.
România va continua să susțină parcursul european al Republicii Moldova și va sprijini combaterea oricărei forme de război hibrid. Salut această decizie istorică și subliniez, încă o dată, că oriunde se aude limba română”, transmite deputatul.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

To Top