Actualitate

Revanșa dacilor, la Adamclisi

Sâmbătă, 7 octombrie, dacii vor înfrunta romanii în fața Monumentului de la Adamclisi! Este vorba bineînțeles de un spectacol de reconstituire istorică la care sunt așteptați să participe turiștii și constănțenii.
Evenimentul este organizat de Filiala București a Asociației Terra Dacica Aeterna, împreună cu Asociația Svishtov Council of Tourism din Bulgaria, în parteneriat cu Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Primăria Adamclisi. În cadrul festivalului, publicul va putea vedea reconstituiri ale luptelor daco-romane, ateliere meșteșugărești și jocuri tradiționale.
Programul festivalului:
• 11:00-19:00: Ateliere meșteșugărești, jocuri romane, tir cu arcul
• 12:00-13:00: Prezentări de echipamente militare și prima confruntare dintre daci și romani
• 17:00-18:00: Prezentări de echipamente militare și a doua confruntare dintre daci și romani
Evenimentul este finanțat prin Proiectul Erasmus Plus „European unity and heritage at rural level through historical reenactment” – un parteneriat la scară mică dedicat educației istorice, cu un buget de 30.000 de euro.

Sursa foto: Facebook

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top