Actualitate

Lecție de istorie pe viu – la Adamclisi

Sâmbătă, 7 octombrie 2023, Comuna Adamclisi a fost gazda a ceea ce viceprimarul cu atribuții de primar Ion Dumitru a descris a fi „o lecție de istorie pe viu”. Aceasta a fost prilejuită de descinderea istoricilor și tinerilor reenactori de la Terra Dacica Aeterna – Filiala București, care împreună cu Asociația Svishtov Council of Tourism din Bulgaria au beneficiat de pe urma unui grant Erasmus, axat pe educarea tinerilor și adulților prin ateliere și spectacole de reconstituiri istorice.
Cu ocazia evenimentului, elevi din Adamclisi și din București au putut participa – alături de turiști și localnici – la ateliere cu tematică antică, jocuri romane și prezentări ale vieții romane și dace, precum și a echipamentului de luptă utilizat de strămoșii noștri. Bineînțeles, nu a lipsit din program reconstituirea luptei de la Adamclisi. Mai exact, „dacii” de la Terra Dacica s-au confruntat cu „romanii” interpretați de tinerii bulgari din Svishtov în două episoade, la orale amiezii, precum și spre seară.
Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Muzeului de Arheologie din Constanța, precum și al Primăriei Adamclisi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top