Fără categorie

Reuniunea Comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene din 10 ianuarie 2011

Comitetul de coordonare în domeniul afacerilor europene a abordat luni, 10 ianuarie, în reuniunea desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), o serie de iniţiative lansate de Comisia Europeană, precum şi participarea României la reuniunile grupurilor de lucru ale Consiliului UE.

  

Comisia Europeană a lansat, la 20 decembrie 2010, consultarea publică cu privire la Foaia de parcurs în domeniul energiei 2050 – Energy Roadmap 2050. Obiectivul consultării publice este de a afla opiniile tuturor părţilor interesate – autorităţi publice, autorităţi ale statelor membre, organizaţii private, asociaţii ale industriei, IMM-uri, organizaţii de consumatori, cetăţeni, cu privire la Foaia de parcurs în domeniul energiei 2050, document care va fi prezentat de Comisie în a doua jumătate a anului 2011. Părţile interesate pot completa şi transmite chestionarele…

Comitetul de coordonare în domeniul afacerilor europene a abordat luni, 10 ianuarie, în reuniunea desfăşurată la sediul Departamentului pentru Afaceri Europene (DAE), o serie de iniţiative lansate de Comisia Europeană, precum şi participarea României la reuniunile grupurilor de lucru ale Consiliului UE.

  

Comisia Europeană a lansat, la 20 decembrie 2010, consultarea publică cu privire la Foaia de parcurs în domeniul energiei 2050 – Energy Roadmap 2050. Obiectivul consultării publice este de a afla opiniile tuturor părţilor interesate – autorităţi publice, autorităţi ale statelor membre, organizaţii private, asociaţii ale industriei, IMM-uri, organizaţii de consumatori, cetăţeni, cu privire la Foaia de parcurs în domeniul energiei 2050, document care va fi prezentat de Comisie în a doua jumătate a anului 2011. Părţile interesate pot completa şi transmite chestionarele elaborate de Comisie, până la 7 martie 2011.

 Mai multe detalii privind consultarea publică sunt disponibile aici.

  

Totodată, Comisia Europeană (COM) a lansat o consultare publică cu privire la dimensiunea externă a politicii energetice a UE. Obiectivul consultării este acela de cunoaşte opiniile tuturor părţilor interesate privind posibilele priorităţi şi iniţiative în domeniul politicii externe a UE în domeniul energiei. Contribuţiile actorilor interesaţi sunt aşteptate, până la 21 februarie. Aceştia trebuie să răspundă la cele 10 întrebări prevăzute de chestionarele COM, axate pe patru domenii: integrarea pieţelor şi reţelelor energetice cu vecinii UE; consolidarea parteneriatelor UE cu furnizorii energetici şi ţările de tranzit; promovarea rolului Uniunii în stabilirea agendei globale pentru o energie sigură, competitivă şi cu emisii scăzute de carbon; o mai bună coordonare a eforturilor UE şi statelor membre în vederea promovării intereselor energetice ale UE.

Mai multe detalii privind consultarea COM găsiţi aici.

  

Un alt subiect abordat de Comitetul de coordonare în domeniul afacerilor europene a fost acela al Cererii de propuneri pentru acordarea de finanţare nerambursabilă pentru proiecte în domeniul reţelelor trans-europene de energie (TEN-E), lansată de Comisie în data de 23 decembrie. COM a anunţat că suma maximă disponibilă pentru aceste proiecte este în valoare de 24,15 milioane euro, data limită de depunere a propunerilor de proiecte fiind  28 februarie 2011.

 

Totodată, COM a anunţat că va organiza o sesiune de informare cu privire la finanţarea TEN-E (Information Day TEN-E) pentru anul 2011, care este programată a avea loc la 28 ianuarie, la Bruxelles.

Documentele şi informaţiile necesare sunt disponibile aici.

 

O altă temă discutată de reuniunea comitetului de coordonare în domeniul afacerilor europene este definitivarea textului regulamentului privind noua procedură de comitologie, instituţiile interesate putând transmite observaţii de natură juridico-lingvistică Direcţiei Calitatea Legislaţiei a Consiliului până la data de 14 ianuarie 2011. Informaţii suplimentare legate de acest subiect pot fi găsite aici.

  

Un alt subiect important a vizat pregătirea participării României la cel de-al Cincilea Forum privind Coeziunea, care va avea loc la Bruxelles, în perioada de 31 ianuarie – 1 februarie 2011.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top