Actualitate

Reșit Taner, primarul comunei Tuzla: „Rețeaua de distribuție a gazelor naturale va avea o lungime de 38.413 metri”

Aproximativ 1.500 de gospodării vor beneficia de proiectul pe care Primăria Tuzla îl implementează în acest moment: înființarea unei rețele de distribuție a gazelor naturale. Este un demers început în urmă cu ceva vreme, care acum se concretizează.

„Înființarea rețelei de distribuție gaze naturale în Comuna Tuzla, județul Constanța se va realiza din conductele existente de medie presiune din orașul învecinat Eforie Sud, administrate de operator Distrigaz Sud Rețele București”, explică primarul comunei Tuzla, Reșit Taner.

Proiectul de alimentare cu gaze naturale presupune realizarea rețelelor pe aproximativ 85% din străzile aferente teritoriului comunei, ceea ce va permite posibilitatea racordării unui număr de 1495 de gospodarii individuale, 90 de agenți economici și 17 obiective socio-culturale.

„Rețeaua de distribuție gaze naturale va avea o lungime de aproximativ 38413 ml și va asigura un debit de 2500 mc/h calculat pentru comuna Tuzla. Valoarea totală a lucrărilor este de 18 711 580,66 lei fără TVA”, adaugă edilul.

Primăria Tuzla a atribuit încă din luna februarie contractul privind înființarea rețelei de distribuție gaze naturale a străzilor din comună, care se va realiza din conductele de medie presiune. În prezent, oamenii folosesc pentru încălzirea locuințelor cât și pentru celelalte necesități, combustibili precum: lemne, cărbuni, paleți, curent electric, combustibil lichid ușor, butelii cu GPL etc.

În acest sens, obiectivul general al contractului este reprezentat de proiectarea (întocmirea D.T.A.C., D.T.O.E., a documentației de avizare, a proiectului tehnic, a detaliilor de execuție, verificare tehnică de specialitate și asistență tehnică din partea proiectantului) și executarea lucrărilor pentru realizarea obiectivului de investiții „Înființare rețea de distribuție gaze naturale în comuna Tuzla, județul Constanța”, conform specificațiilor din caietul de sarcini.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top