Actualitate

Reprezentanți ai Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România, în vizită la Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 13 mai 2022, alături de Alexandru-Dan Munteanu, prefectul județului Tulcea, la o întâlnire de lucru cu echipa economică a Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România.

Ofițerii economici David Wilcox, Rebecca Green și specialistul Cătălina Neagu  au vizitat, anterior întâlnirii, punctul de trecere a frontierei Isaccea și au făcut un tur al locației, alături de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Discuțiile din cadrul întâlnirii de lucru au gravitat în jurul aportului județului Tulcea, prin autoritățile publice și societatea civilă, pentru combaterea efectelor dramatice ale crizei umanitare cu care se confruntă statul vecin.

„Am vizitat punctul de frontieră de la Isaccea și am fost impresionat de cât de bine este organizat, de profesionalismul celor direct implicați, de sprijinul ONG-urilor. În consecință, din perspectiva oamenilor care se refugiază, consider că nu sunt motive de îngrijorare cu privire la modul în care reușiți să gestionați situația. Toți cei care ajung aici primesc sprijin, sunt bine îngrijiți și cred că Isaccea ar face față și unui număr mai mare de refugiați. Există o problemă cu traficul de mărfuri, care este necesar să fie crescut. Pe măsură ce războiul continuă, Ucraina trebuie să își continue activitatea de comerț, în special exportul de produse agricole, de care depind multe țări din nordul Africii. Este adevărat că prin Isaccea se face tranzitul unui procent mai mic din exportul ucrainean dar fiecare punct de trecere a frontierei este important. Bunurile alimentare care ies din Ucraina sunt importante pentru asigurarea stabilității necesare, pentru prevenirea apariției unei situații de criză alimentară la nivel mondial!”, a precizat David Wilcox.

Administratorul public Dumitru Mergeani a prezentat succint modul de operare a Hub-ului Logistic Umanitar Tulcea, înființat, în primele zile de după declanșarea războiului, prin semnarea unui parteneriat inițial între Consiliul Județean Tulcea, Instituția Prefectului Tulcea și Asociația Comunelor din România-filiala Tulcea: „Inițiativa a fost fundamentată pe dorința de a da o mână de ajutor unor oameni în nevoie. Parteneriatul nostru, care a inclus un ONG și două instituții publice, a beneficiat de sprijin din partea mediului privat, care a pus la dispoziție primul spațiu de depozitare, ce a putut fi folosit gratuit, pentru o lună, iar ulterior a oferit un sprijin consistent, în natură și bănesc. Ulterior, organizațiile non-guvernamentale și simpli cetățeni s-au alăturat efortului comun, prin donații. Amploarea crescută a activității depozitului, datorată creșterii cantității de bunuri donate, ne-a determinat să identificăm noi parteneri. IsrAID a fost prima organizație care s-a alăturat, dar în scurt timp Protecția Civilă Franceză și alți donatori importanți au dorit să facă parte din echipă. În prezent Hub-ul este administrat de organizațiile non-guvernamentale, a fost implementat un sistem eficient de gestionare a bunurilor iar o echipă de refugiați ucraineni este implicată activ în gestionarea și transmiterea bunurilor către Ucraina. În curând, în urma semnării unui nou acord de parteneriat, Hub-ul și beneficiarii finali – cetățeni ucraineni refugiați în România sau în  sudul Ucrainei – vor primi un  sprijin consistent din partea unei organizații din Statele Unite, ce își va asuma calitatea de partener!”

Echipa Ambasadei S.U.A. și-a exprimat dorința de implicare în acordarea de ajutor umanitar de urgență cetățenilor americani și nu numai, ce vor tranzita punctul de trecere a frontierei Isaccea.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top