Opinii

Reparaţii capitale la dispensarul şi şcoala din comuna Crucea

Printre priorităţile de pe agenda primarului Gheorghe Frigioi, din comuna Crucea, se află dispensarul, grădiniţa şi şcoala din localitate. Din nefericire pentru administraţia locală, Guvernul nu a deblocat fondurile necesare reabilitării grădiniţei: „Noi am pus totul la punct, licitaţia s-a desfăşurat, fără probleme, dar atunci când a venit momentul să ne apucăm de treabă, nu am primit banii necesari, spunându-ni-se că nu sunt bani momentan. Nici până în prezent nu au fost deblocate  fondurile pentru ca firma care a câştigat lucrarea să se poată apuca de treabă, chiar dacă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa au existat promisiuni că lunile acestea se vor primi banii necesari”, a declarat primarul Gheorghe Frigioi.
Dacă pentru preşcolari veştile nu sunt tocmai bune, nu se poate spune acelaşi lucru pentru şcolari. Reabilitarea şcolii din Crucea este în toi: „Se lucrează intens la şcoală, sunt cu ochii pe echipa angajată să ducă la bun sfârşit proiectul, pentru că instituţia este amplasată exact vizavi de primărie, deci sunt sub stricta supraveghere a noastră. Am văzut că deja au pus acoperişul nou, după ce s-au efectuat reparaţiile necesare pentru montarea acestuia”. În timp ce proiectul pentru reabilitarea şcolii este în curs de derulare, proiectul pentru reabilitarea dispensarului s-au finalizat: „Au fost deja făcute probele la centrala termică şi totul este în regulă, iar curăţenia din urma echipei care a efectuat reparaţiile din dispensar a fost făcută de oamenii care primesc ajutor social. Singurul lucru care a mai rămas este ca medicii să-şi  achiziţioneze mobilierul necesar, pentru că Primăria Crucea nu are bani pentru a dota instituţia cu echipamentele necesare”, a declarat primarul comunei Crucea.
În dispensar va funcţiona un cabinet de stomatologie şi doi medici de familie vor avea în grijă localnicii din comună. În altă ordine de idei, reparaţia drumurilor din satele Şiriu şi Crişan, care aparţin de localitatea Crucea, va reveni în subordinea Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, care a câştigat contractul pentru întreţinerea acestora. Procedura de atribuire a contractului s-a desfăşurat în absolută legalitate având în vedere drepturile de exclusivitate pe care RAJDP le deţine, după ce în 2007 drumurile din comună au fost predate în administrare acestora pentru întreţinere şi reparaţii anuale. Primarul Gheorghe Frigioi a mai adăugat faptul că începând cu 2012, urmează a fi prins în buget un proiect pentru reabilitarea trotuarelor în satele Stupina, Crucea şi Gălbiori, prin care trece şoseaua naţională DN2A.

Un articol realizat de Andreea PAVEL
Cristian Andrei LEONTE

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top