Actualitate

RENUNȚAREA la Certificatul Verde pentru călătorii – Recomandare NEAȘTEPTATĂ a OMS!

În plin val 5 al pandemiei, când multe țări din Europa au parte de cifre uriașe ale infectării, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) spune că impunerea Certificatul Verde ca o condiție pentru călătorii, mai ales cele dintr-o țară în altă, NU este o soluție eficientă de combatere a transmiterii virusului.

În plus, spun reprezentanții OMS, citați de publicația „Le Figaro”, produce efecte economice negative și induce panică în rândul populației.

Punerea în aplicare a interdicțiilor generale de călătorie, la fel ca și vaccinarea obligatorie la frontiere, nu este eficientă în suprimarea răspândirii internaționale”, se arată în documentul citat.

Acesta face referire la imunizarea de turmă”, și pune accent pe decizia de a ridica sau de a relaxa interdicțiile de călătorie internațională, deoarece acestea nu adaugă valoare și continuă să contribuie la stresul economic și social al statelor părți.”.

În plus, OMS consideră celelalte măsuri de combatere a răspândirii virusului nu ar trebui să pună presiune financiară asupra celor care călătoresc:

Măsurile de călătorie, cum ar fi masca, testarea, izolarea/carantina și vaccinarea, ar trebui să se bazeze pe evaluări ale riscurilor și să evite impunerea unei sarcini financiare asupra călătorilor internaționali, în conformitate cu articolul 40 din Regulamentul sanitar internațional (RSI)”, conform publicației franceze „Le Figaro”.

În același document al Comitetului de urgență pentru Regulamentul Sanitar Internațional al OMS, se vorbește și de faptul căobligația de a furniza dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătoriile internaționale este excesivă”.

Comitetul recomandă: nu se ceară dovada vaccinării împotriva Covid-19 pentru călătoriile internaționale ca singura cale sau condiție care să permită călătoriile internaționale, având în vedere accesul limitat la nivel mondial și distribuțe inechitabilă a vaccinurilor împotriva Covid-19.”

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top