Comisia Europeană

Război total la Hârşova: Se strâng semnături pentru schimbarea noului primar!

La Hârşova este război. După doar două luni de mandat, mai multe persoane au început să strângă semnături pentru schimbarea primarului Viorel Ionescu. Am discutat cu edilul pentru a afla cine vrea să îl schimbe şi care sunt motivele pentru această iniţiativă.
„Am auzit şi eu că există câteva persoane care încearcă să strângă semnături pentru organizarea unui referendum în vederea suspendării primarului. Eu le doresc succes, dar vreau să le transmit prin intermediul dumneavoastră că ar fi corect sa iasă în faţă şi să îşi asume public acest demers.

Din câte am auzit, este vorba de oameni din anturajul viceprimarului Ionel Dia. Aceşti oameni sunt probabil speriaţi că urmează să introduc în legalitate construcţiile din oraş şi că i-am somat pe toţi datornicii sa îşi plătească obligaţiile faţă de Primărie, datorii vechi de ani de zile. În legătură cu aceste semnături, am auzit ca în urmă cu două săptămâni câteva persoane au început să umble prin oraş cu o listă, solicitându-le oamenilor să semneze pentru suspendarea mea. Lucrurile însă nu se fac aşa, la colţ de stradă, pe genunchi. E nevoie de hârtii bine întocmite şi, mai ales, e nevoie de motive bine întemeiate. Dacă am încălcat legea, vreau să iasă public aceste persoane şi să o spună! Până atunci, e vorba doar de frustrarea unora care au început să îşi piardă privilegiile pe care le-au avut”, ne-a declarat primarul Viorel Ionescu.

Deocamdată, în Consiliul Local lucrurile par să meargă bine, în sensul că în cele două şedinţe ordinare din lunile iunie şi iulie au trecut toate proiectele de hotărâri deşi ALDE, partidul din care face parte primarul Viorel Ionescu, nu are majoritate. „Consilierii au votat aceste proiecte şi pentru că, la iniţiativa mea, toate şedinţele sunt înregistrate audio și video. Pe de altă parte, sunt sigur că dacă voi propune schimbarea viceprimarul Ionel Dia, alianţa PSD-PNL din Consiliu se va reactiva şi va respinge această propunere”, a comentat primarul.

Reamintim că liberalul Ionel Dia a ajuns viceprimar în şedinţa de constituire a Consiliului Local, susţinut de o alianţă PSD-PNL. Atunci, preşedintele PNL George Dragomir a acuzat un complot al organizaţiei locale, care ar fi negociat în secret cu PSD şi a decis suspendarea lui Dia din funcţia politică.

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top