Opinii

Comuna Peştera intră în etapa dezvoltării infrastructurii

Noul primar independent din Peştera, Marius Petre, îşi doreşte să se concentreze asupra dezvoltării infrastructurii din comună. Câteva astfel de proiecte sunt scrise şi asteaptă deschiderea sesiunii de finanţare pe fonduri europene.

În capul listei se află amenajarea canalului care traversează comuna şi are rolul de a prelua apele pluviale. Acest canal a dat multe bătăi de cap fostei administraţii, care s-a confruntat cu mai multe inundaţii, unele dintre ele foarte puternice:
„Peştera se află se află într-o vale înconjurată de dealuri, iar atunci când plouă în zonele învecinate toată apa se scurge la noi. Canalul despre care vorbim nu poate să facă faţă unui flux mare de apă, mai ales din cauza podurilor, care sunt subdimensionate. Acest proiect urmăreşte aşezarea de dale pe fundul canalului, refacerea a trei poduri, precum şi construirea altor podeţe şi punţi pietonale. Proiectul a fost depus la Ministerul Dezvoltării şi avem şanse foarte mari ca el sa fie aprobat.
Un alt proiect important este cel de asfaltare a străzilor, una dintre promisiunile mele din campania electorală. Proiectul este scris, are toate avizele necesare şi aşteptăm deschiderea sesiunii de finanţare pe fonduri europene. În conexiune cu asfaltarea străzilor, avem un proiect de racordare la gaz, printr-o conductă ce trebuie adusă de la Medgidia. Mai întâi vom realiza reţeaua de gaz şi apoi vom trece la asfaltarea străzilor, pentru a nu fi nevoiţi să afectăm asfaltul atunci când venim cu conducta de gaz. Canalizarea reprezintă un alt proiect scris deja, care aşteaptă doar avizul operatorului regional de apă”.
De asemenea, primarul Marius Petre intenţionează să amenajeze parcuri în celelalte sate ale comunei:
„Am identificat zonele pe terenul aflat în proprietatea Primăriei, acestea sunt degrevate de sarcini şi aşteptăm să vedem daca vom avea bani pentru a le realiza din bugetul local, sau va fi nevoie să accesăm fonduri europene”.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top