Actualitate

PUZ-ul ce distrugea spațiul verde pe Bdul Lăpușneanu, blocat de Asociația Constanța Altfel

Adoptat în urmă cu mai bine de doi ani, Planul Urbanistic Zonal ce cuprindea terenurile dintre Bulevardul Aurel Vlaicu și Alexandru Lăpușneanu viza transformarea spațiilor verzi din zonă în proprietăți imobiliare. Acțiunea promovată de Prefectură pentru oprirea acestui PUZ a eșuat, fiind tardivă. În schimb, elanul celor care își doresc îmbogățirea prin distrugerea spațiilor verzi ale orașului a fost tăiat de asociația Constanța Altfel, condusă de Vergil Chițac. Acțiunea în instanță promovată de asociație a fost admisă de Curtea de Apel Constanța, care a dispus suspendarea executării HCLM 102/2015 și 57/2016 prin care era adoptat PUZ-ul în cauză.

Printr-un comunicat de presă, Asociația Constanța Altfel a atras atenția că respingerea acțiunii promovate de prefectură care viza aceleași Hotărâri de Consiliu și aceleași Planuri de Urbanism nu înseamnă că acestea sunt aplicabile. Mulțumită acțiunii promovate de Constanța Altfel și acceptate de instanță, PUZ-ul devorator de spații verzi este suspendat.

Autoritățile i-au dezamăgit pe cetățeni, Societatea Civilă le-a sărit în ajutor

Planurile urbanistice ce vizează distrugerea spațiului verde aferent Bulevardului Lăpușneanu au primit avizul Agenției de Mediu și acordul consilierilor locali. Față de reprezentanții acestor autorități, care au considerat că locatarii blocurilor de pe Lăpușneanu nu au nevoie de verdeață, de liniște, lumină și aer curat, Asociația Constanța Altfel a luat atitudine, reușind deocamdată blocarea PUZ-urilor și a blocarea eliberării de noi autorizații de construire pe terenurile vizate. Mai mult, Constanța Altfel a reușit acolo unde prefectura, din incompetență sau dezinteres, a eșuat – acțiunea în instanță a prefecturii a fost respinsă pe motiv că a fost promovată prea târziu, în timp ce acțiunea asociației a fost admisă de Curtea de Apel.
Semnat de președintele Asociației Constanța Altfel, senatorul Vergil Chițac, comunicatul de presă menționează: ”PUZ Lăpușneanu a fost suspendat de Curtea de Apel Constanța la cererea noastră. Suspendarea va rămâne până la soluționarea acțiunii promovate tot de asociația noastră, acțiune prin care am solicitat anularea aceluiași PUZ. Ca efect al suspendării, în zona de reglementare nu poate fi emisă nicio autorizație de construire și nici aprobate alte documentații de urbanism de tip PUD sau PUZ. Precizăm că am notificat în repetate rânduri atât primarul, cât și consiliul local cu privire la suspendarea PUZ-ului și la obligațiile ce decurg din suspendare.”

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top