Opinii

Proteste împotriva depozitului de deşeuri de la Năvodari

Partidul Ecologist Român şi Clubul Ecologist Român vor organiza la Năvodari pe data de 15 mai, data oficială de deschidere a sezonului turistic, începând cu orele 15:00, o manifestaţie de protest împotriva construirii depozitului de deşeuri periculoase în imediata apropiere a litoralului Mării Negre.
La Năvodari, societatea ECOLOGICAL CENTER si-a propus si a avut acordul Ministerului Mediului si Pădurilor pentru construirea unui depozit de deseuri. Această societate cere acum Primăriei Oraşului Năvodari să îi acorde autorizaţia de construire a centrului de depozitare în aer liber a deşeurilor industriale şi menajere. Locaţia în care urmează a se face acest lucru este fostul combinat chimic Năvodari, precum şi terenurile din jurul acestuia.

Evenimentul va cuprinde o serie de discursuri ale academicianului Răzvan Theodorescu, presedintele Clubului Ecologist Român, ale primarului Matei Nicolae, ale coordonatorului campaniei populare împotriva construirii depozitului – Emil-Adrian Maghinici. Lise va da cuvântul şi reprezentanţilor Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale şi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor, care au fost ivitaţi să îsi exprime punctele de vedere pe marginea acestui subiect. După aceste discursuri va urma o prezentare şi o asumare a „Declaraţiei Universale a Drepturilor Pământului Mamă”, adoptată la Cochabamba, Bolivia.
Organizatorii îşi doresc ca prin această formă de protest să atragă atenţia populaţiei şi a autorităţilor competente din domeniul protecţiei mediului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top