Fără categorie

Protecţia proprietăţii intelectuale, obiectiv vital pentru IMM-uri

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa implementează proiectul IPRforSEE (finanţat de Programul de Cooperare Teritorială Sud Estul Europei), care şi-a propus să contribuie la creşterea competitivitaţii IMMurilor, în zona Europei de Sud Est, prin îmbunătaţirea activităţilor de conştientizare şi prin dezvoltarea de instrumente în domeniul protecţiei proprietăţii intelectuale.

Un articol de Paul  PÂRVU

Proiectul este coordonat de Camera de Comerţ din Veneţia (Italia), fiind implementat de zece parteneri, din şase ţari (Italia, Austria, Ungaria, Serbia, România şi Grecia). Activităţile proiectului au început în anul 2009, cu o analiză a serviciilor disponibile şi a nevoilor IMM-urilor, pentru a identifica şase servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate şi s-a creat câte un set de instrumente, care vor fi utilizate de organizaţiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning.  Aceste  servicii vor fi testate, în fiecare din cele şase ţări, pe câte un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub îndrumarea organizaţiilor naţionale pentru protecţia proprietăţii intelectuale. În Romania acest îl face OSIM. Apoi se vor livra în mod curent, ca urmare a unei promovari adecvate.
În acest context a fost organizat Seminarul de promovare a proiectului şi a acţiunilor pilot, cu tema“Importanţa şi rolul protecţiei proprietăţii intelectuale,  pentru firmele aflate la începutul activităţii, cât şi pentru firmele care participă la târguri şi expoziţii naţionale şi internaţionale ”
Seminarul a avut loc în data de 7 aprilie 2011, la Sala de conferinţe a CCINA Constanţa.

Agenda evenimentului a inclus:
– Prezentarea generală a proiectului: obiective, activităţi, rezultate;
– Prezentarea serviciului de informare primară şi consultanţă pentru firme: ce trebuie să ştie o firmă la începutul activităţii despre protecţia mărcii, brevete, design;
– Prezentarea serviciului de informare şi consultanţă pentru firmele care participă la expoziţii: cum să evite contrafacerea.

Lucrările seminarului au fost conduse de preşedintele CCINA Constanţa, Mihai DARABAN (foto).                           

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top