Actualitate

Proiectul „Ghiozdanul pentru toți”, o tradiție în comuna Mircea Vodă

Începerea unui nou an școlar a reprezentat pentru administrația locală a comunei Mircea Vodă (Constanța) momentul continuării unei tradiții. Este vorba despre un proiect social prin care toți elevii și preșcolarii au primit rechizite din partea primăriei.

„Și în acest an am continuat proiectul intitulat „Ghiozdanul pentru toți” prin care toți elevii din comuna Mircea Vodă beneficiază de un pachet de rechizite adecvat ciclului de învățământ”, explică George Ionașcu, primarul comunei.

Pachetul pentru preșcolari a cuprins:

  • un ghiozdan mic;
  • creioane colorate;
  • plastilina;
  • 5 caiete foaie velina;

Elevii din ciclu primar si gimnazial au primit:

  • ghiozdan;
  • penar echipat;
  • 5 caiete matematica;
  • 5 caiete dictando.

Totodată, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul gospodăriei comunale, administrația locală s-a asigurat că noul an școlar a început în condiții cât mai bune.

Vă reamintim că în această vară, la inițiativa primarului George Ionașcu, Consiliul Local Mircea Vodă a decis ca toți elevii cu domiciliul în comună, care au obținut rezultate deosebite la învățătură în anul școlar trecut să fie recompensați cu premii în bani. Suma de 30.000 de lei a fost pusă la dispoziție de la bugetul local pentru acest lucru.

Elevii care au primit premiul I la învățătură au fost recompensați cu câte 500 de lei/elev, cei care au obținut premiul al doilea au primit câte 400 de lei, iar cei care au obținut premiul al treilea au primit din partea administrației locale câte 300 de lei.

De asemenea, Comuna Mircea Vodă participă la proiectul „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din comuna Mircea Vodă”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație, Investiția I9: Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ și Investiția I11: Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele ateliere școlare, pilonul IV: Politici pentru noua generație.

Proiectul are o valoare de 1.079.000 de lei (fără TVA), iar partea neeligibilă, finanțată din bugetul local al UAT Mircea Vodă ar fi de 10.000 de lei (fără TVA).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top