Opinii

Proiecție de film românesc in Piațeta Centrului Civic – Cernavodă

Timp de o săptămână, „Caravana filmului românesc – capodopere ale cinematografiei naționale”, va fi prezentă în Piațeta Centrului Civic din orașul Cernavodă. Astfel, în perioada 15 – 21 septembrie, publicul este invitat, în fiecare seară, cu începere de la ora 19.30, să vizioneze o serie de filme românești. Filmele propuse în program abordează, cu umor sau cu duioșie, diferitele aspecte ale dragostei, fie că ne referim la „Dincolo de calea ferată”, filmul realizat de Cătălin Mitulescu sau că vorbim despre iubirea pentru muzică şi fidelitatea față de prieteni a lui Andrei Filipov, dirijorul de renume internațional ajuns om de serviciu al Teatrului Balșoi din Moscova din „Concertul”, film pentru care Radu Mihăileanu a primit numeroase premii sau nominalizări la prestigioase festivaluri internaționale de film, precum European Film Academy Award sau Premiile César. Vizionând filmul „Doar cu buletinul la Paris”, realizat de Șerban Marinescu, publicul va face haz de necaz urmărind aventura personajului principal, profesorul de sport, care toată viaţa a economisit bani să ajungă la Paris, dar care, printr-un complex de împrejurări, nu merge nici la Paris şi, în plus, rămâne şi fără bani.

Regizorul Dan Piţa cu al său film „Kyra Kyralina” va transporta publicul într-o altă lume, aceea a comunității multiculturale cu parfum balcanic din zona Brăilei. Iar prin subiectele abordate în „Live” (regia: Vlad Păunescu), „Carmen” (regia: Doru Niţescu) şi „Cel ales”, spectatorii vor recunoaşte, transpuse artistic, fragmente din viaţa cotidiană şi se vor regăsi în frământările şi problemele personajelor. 

Locuitorii din Cernavodă îi vor putea revedea pe o serie de mari actori actori ai scenei şi filmului românesc: Maia Morgenstern, Rodica Lazăr, Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Florin Zamfirescu, Adrian Titieni, Bogdan Stanoevici, Nicodim Ungureanu, dar şi Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand. Muzica ambientală pe care spectatorii o pot asculta înainte începerii proiecţiilor este compusă şi interpretată de Florian Nanu. 

Publicul prezent la proiecţiile în aer liber din Piaţeta Centrului Civic va avea ocazia să se întâlnească cu invitaţi speciali ai „Caravanei filmului românesc”: Ada Condeescu şi Cătălin Mitulescu, Bogdan Stanoevici şi Nicodim Ungureanu, dar şi cu regizorul Doru Niţescu, care vor vorbi spectatorilor despre filmele lor. 

Scopul „Caravanei filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale”, proiect aflat în al patrulea an de existență, este acela de promova filmul românesc din toate timpurile, aducând un omagiu cinematografiei naţionale şi cineaştilor români, fiind singura caravană care promovează exclusiv filmul românesc. Evenimentul este organizat de Asociaţia CineCultura și MDV Audio Studio, cu sprijinul UCIN – Uniunea Cineaştilor din România şi cofinanţat de A.F.C.N. – Administraţia Fondului Cultural Naţional, în parteneriat cu: Primăria Cernavodă.

Program „Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naționale”
Piaţeta Centrului Civic, Cernavodă
Joi, 15 septembrie, ora 19.30: CONCERTUL 
Regia: Radu Mihăileanu; Scenariul: Matthew Robbins, Héctor Cabello Reyes, Thierry Degrandi, Alain-Michel Blanc, Radu Mihăileanu
Cu: Aleksey Guskov, Mélanie Laurent, Dmitri Nazarov, François Berléand, Vlad Ivanov, Miou-Miou;
Vineri, 16 septembrie, ora 19.30: CARMEN
Regia: Doru Niţescu; Scenariul: Tudor Voican, Doru Niţescu, Cătălin Cocris
Cu: Rodica Lazăr, Adrian Titieni, Maia Morgenstern, Doru Ana, Nicodim Ungureanu 
Invitat special: Doru Niţescu
Sâmbătă, 17 septembrie, ora 19.30: DINCOLO DE CALEA FERATĂ 
Scenariul și regia: Cătălin Mitulescu; 
Cu: Ada Condeescu și Alexandru Potocean
Invitaţi speciali: Ada Condeescu şi Cătălin Mitulescu
Duminică, 18 septembrie, ora 19.30: CEL ALES 
Scenariul şi regia: Cristian Comeagă;
Cu: Bogdan Stanoevici, Laura Cosoi, Nicodim Ungureanu, Olimpia Melinte
Invitaţi speciali: Bogdan Stanoevici şi Nicodim Ungureanu
Luni, 19 septembrie, ora 19.30: LIVE 
Regia: Vlad Păunescu; Scenariul: Mihai Mănescu, Vlad Păunescu
Cu: Rodica Lazăr, Tudor Chirilă, Valentin Teodosiu, Adrian Titieni, Claudiu Bleonţ
Marți, 20 septembrie, ora 19.30: KYRA KYRALINA
Regia: Dan Piţa; Scenariul: Ioan Grigorescu, după romanul lui Panait Istrati;
Cu: Iulia Dumitru, Corneliu Ulici, Iulia Cîrstea, Mircea Rusu, Florin Zamfirescu
Miercuri, 21 septembrie, ora 19.30: DOAR CU BULETINUL LA PARIS 
Regia: Şerban Marinescu; 
Scenariul: Şerban Marinescu, Denis Dinulescu;
Cu: Mircea Diaconu, Dorel Vişan, Răzvan Vasilescu, Adrian Titieni
În cazul în care condiţiile meteorologice vor fi nefavorabile, proiecţiile vor avea loc la Sala de Spectacole a Casei de Cultură. Accesul publicului este gratuit, la toate proiecţiile.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top