Opinii

Proiectele Primăriei Ceamurlia de Jos

Primarul Viorica Donciu alături de Administrația Locală Ceamurlia de Jos a demarat în ultimii patru ani o serie de proiecte ce vizează dezvoltarea infrastructurii în comună. Mai exact, în localitatea Ceamurlia de Jos a fost extins sistemul de canalizare, au fost asfaltate şi modernizate străzi şi a fost modernizat iluminatul stradal. În plus, a fost extins iluminatul stradal pe strada Islazului din Ceamurlia de Jos şi pe strada Înfundată din satul Lunca.

 

De asemenea, pentru dezvoltarea serviciilor de bază au fost achiziţionate utilaje pentru lucrări de întreţinere şi deszăpezire. În altă ordine de idei, Primăria a acordat sprijin pentru construirea şi modernizarea clopotniţei din cadrul parohiei Cuvioasa Paraschiva din comuna Ceamurlia de Jos şi a reparat gardul cimitirului din comună. Pentru beneficiul locuitorilor din comună şi pentru dezvoltarea infrastructurii sportive aparatul Primăriei a realizat un stadion sportiv. Investiţia totală a fost de 4,4 miliarde de lei vechi, fiind rezultatul unui proiect cu finanţare europeană. În satul Lunca a fost reparat acoperişul şcolii gimnaziale, au fost pietruite străzi şi a fost modernizat iluminatul public. Mai mult, a fost construit un ponton de acostare pentru pescari în satul Lunca şi a fost asfaltat drumul de acces până la acest ponton. Tot în satul Lunca, a fost înființată Asociația EcoSocial Meșteșug. Aceasta este o întreprindere socială înființată în cadrul proiectului „Soluții integrate pentru probleme sociale și de mediu”, inițiat și derulat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu Primăria Ceamurlia de Jos. Proiectul este cofinanțat din fondul social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. În cadrul poriectului au fost instruite și certificate în meșteșugul ”împletirii papurei” 12 persoane din comunitate. Cinci dintre acestea au fost angajate în cadrul noului atelier. EcoSocial Meșteșug reprezintă primul atelier de confecționare a produselor din papură din Sudul Deltei Dunării și poate constitui un centru important de resurse umane și materiale. Noua întreprindere își propune revigorarea meșteșugurilor tradiționale din Delta Dunării, oferind o utilitate practică celor mai mari resurse regenerabile de aici: stuful și papura. Mai jos redăm lista de proiecte aflate în curs de desfăşurare în comuna Ceamurlia de Jos, conform strategiei locale 2016-2020:
– extindere canalizare sat Lunca, proiect de pus la Ministerul Dezvoltării
– asfaltare străzi sat Lunca
– muzeul satului sat Lunca
– Centru informare Ceamurlia de Jos
– construire dispensar medical şi dotare la Ceamurlia de Jos şi reabilitare și dotare dispensar medical Lunca
– piaţă agroalimentară Ceamurlia de Jos şi Lunca.

 

 

 

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top