Opinii

Marile proiecte de infrastructură ale orașului Băneasa şi stadiul construcţiilor în acest moment

În urmă cu patru ani Primăria oraşului Băneasa avea datorii în valoare de un milion douã sute de lei. Administraţia locală actuală a reuşit să redreseze această situaţie. Mai exact, a fost contractat un împrumut de la Ministerul Finanțelor Publice pentru plata arieratelor moștenite din vechiul mandat. Primarul oraşului, Marin Ion, ne-a declarat că a rezolvat această situaţie cât de repede a putut: „Am reuşit să rambursăm creditul în trei ani calendaristici, chiar dacã acesta a fost contractat pe cinci ani.

 

Am dorit să plătim cât mai repede acest împrumut, să putem să ne concentrăm pe lucrările de care comunitatea noastră are nevoie. Actualmente nu am angajat cheltuieli mai mari decât veniturile bugetare, în conformitate cu prevederile legii 273 pe 2006″. Edilul ne-a vorbit despre faptul că este conştient că oraşul are nevoie de şi mai multe proiecte pentru a ajunge la un nivel avansat de dezvoltare şi ne-a prezentat ce a reuşit echipa primăriei să realizeze în ultimii patru ani. Astfel, în cartierul Cărpiniş a fost asfaltat un kilometru pe porţiunea de drum DN3. Tot în acest cartier a fost construit un pod, în zona Demarco, iar în satele Făurei şi Negureni alte două. Parcul auto al Primăriei s-a mărit, au fost achiziţionate o maşină de stins incendii şi un buldoexcavator. Pentru acesta din urmă, dar şi pentru celelalte utilaje a fost construit un garaj, plus alte trei magazii. Sediul Primăriei a fost reabililitat, modernizat şi s-a instalat o centralã termicã cu instalația aferentã. De asemenea, a fost amenajată o sală de ședinþe în sediul Primăriei. Cu fonduri nerambursabile, prin Programul Operațional de Dezvoltare Rurală, a fost realizat un Centru de Informare Turistică. În locul vechiului Centru de Sănătate din localitate, desfiinţat prin ordinul Ministerului Sănătăţii, Consiliul Judeţean Constanţa, Spitalul de Urgenţă şi Consiliul Local Băneasa au decis înfiinţarea unui Centru de Permanenţă, unde activează în prezent şapte medici de familie şi asistente. În satul Făurei s-a construit o grădiniţă şi s-a realizat şi alimentarea cu apă la şcoala din acelaşi sat. În plus, pentru o acoperire cât mai bună a necesarului de apă, au fost construite alte două cişmele în satele Negureni şi Făurei. Prin proiectul de reabilitare şi modernizare iluminat public în oraşul Băneasa au fost reabilitate reţelele de iluminat public din oraş dar şi din Negureni, Făurei şi Tudor Vladimirescu. Pentru liniştea şi siguranţa cetăţenilor, reprezentanţii Primăriei au înfiinţat Poliţia Locală Băneasa. Tot în perioada 2012-2016 a fost amenajat acoperișul pieţei agro-alimentare din oraş, a fost reabilitată geamia din satul Făurei, iar biserica Sfânta Parascheva situatã în orașul Băneasa a fost anvelopată și acoperișul acesteia refăcut. În următoarele trei luni se vor finaliza alte patru proiecte importante: amenajarea unui parc şi a unui spaţiu de joacă lângă grădiniţa din oraş, realizarea unui săli de sport, realizarea unei grădiniţe în cartierul Cărpiniş precum şi extinderea stadionului din oraş.

 

 

 

 

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top