Opinii

Proiectele continuă în comuna Pantelimon. Primarul Vasile Neicu își dorește un centru after school

Cel puțin 20 de copii proveniți din familii defavorizate s-ar putea bucura de proiectul unui centru after-school propus de primarul comunei Pantelimon, Vasile Neicu. Cu toate documentele pregătite, edilul așteaptă doar identificarea sursei de finanțare conform noilor axe ce vor fi lansate de Uniunea Europeană. Necesitatea unui astfel de proiect nu este pusă la îndoială de nimeni, mai ales că reprezentanții administrației locale au găsit și locația potrivită pentru amenajarea unui astfel de centru în satul Pantelimonul de Sus. O clădire a fostului CAP va putea fi reabilitată și va primi destinația propusă prin proiectul european.

Aflat la al șaselea mandat în fruntea primăriei Pantelimon, Vasile Neicu, va continua amplele proiecte de introducere a rețelelor de apă potabilă în satele componente comunei Pantelimonul de Jos, Nistorești, Runcu. În valoare totală de 54 de milioane de euro, proiectele finanțate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, se află în diferite stadii avansate de executare, urmând ca în cel mai scurt timp locuitorii comunei să se poată bucura de una dintre utilitățile firești ale secolului XXI. Fiecare localitate va beneficia și de o stație modernă de epurare a apei.
În paralel cu proiectul rețelei de apă potabilă, primăria Pantelimon derulează și lucrările de introducere a canalizării în aceste sate. Pentru că nu s-a găsit o finanțare externă și pentru racordarea populației la această rețea, oamenii au decis să suporte fiecare cheltuiala racordării.
Și, pentru ca noul an școlar să debuteze în condiții normale, Vasile Neicu și echipa Primăriei Pantelimon lucrează la obținerea tuturor avizelor pentru unitățile de învățământ din comună. Recent, administrația locală a primit din partea Consiliului Județean Constanța un ajutor în valoare de 30 de mii de lei pentru achiziționarea lemnelor la școala și grădinița din subordine.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top