Actualitate

Proiecte sociale, pentru toate vârstele, în comuna Ceamurlia de Jos

Bătrânii, tinerii, copiii comunei Ceamurlia de Jos sunt permanent în atenția administrației publice locale. Acest lucru reiese dacă privim proiectele implementate în comuna tulceană în ultima perioadă.

Conform primarului Dumitru Stan, „Respect pentru bunicii noștri din Ceamurlia de Jos” este un proiect finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, prin care vârstnicii din Lunca și Ceamurlia vor primi ajutor pentru terapii și tratamente medicale, mese calde și alte măsuri de sprijin, adaptate nevoilor lor.

Importanța proiectului, care va începe în curând, constă mai ales în serviciile socio-medicale de care vor beneficia cele mai vulnerabile persoane din comunitate (bătrânii).

Pentru recreere, administrația locală a investit în întreținerea parcurilor din cele două localități, realizând inclusiv împrejmuirea lor pentru protecția copiilor care se bucură de aceste spații de joacă. De asemenea, ele au fost dotate cu foișoare, mese, bănci și echipamente de joacă, fiind locul ideal pentru petrecerea timpului liber.

Pentru tinerii dornici de mișcare, primăria a realizat vestiare și grupuri sanitare pe stadionul din Ceamurlia.

Pentru elevi și preșcolari, în contextul epidemiologic actual, administrația locală a direcționat bani de la buget pentru amenajarea terenului din curtea școlii, pentru modernizarea Școlii din Lunca, pentru reabilitarea grupurilor sanitare și pentru alte lucrări de interior. Tot la acest capitol trebuie menționate și lucrările de reabilitare a sălilor de grădiniță din Lunca.

Primăria comunei Ceamurlia de Jos s-a îngrijit în această perioadă și de spațiile publice, precum cimitirele pe care lea igienizat și întreținut în mod corespunzător.

În lucru, administrația locală are, conform primarului Dumitru Stan, un proiect de modernizare a rețelei de iluminat public în ambele sate ale comunei. De asemenea, continuă lucrările de modernizare a infrastructurii de drumuri, prin pietruirea unor străzi din Lunca. Și în Ceamurlia se lucrează la reabilitarea drumurilor după ce a fost realizat un proiect de extindere a rețelei de canalizare ce a acoperit Cartierul Nou și, parțial, strada Lacului.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top