Actualitate

Proiecte pentru sănătatea tulcenilor, propuse în cadrul Programului de Cooperare Româno – Elvețian

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni, a primit, astăzi, vizita unei delegații din partea  Programului de Cooperare Româno – Elvețian, din care au făcut parte Kaspar Wyss, expert Sănătate Publică în cadrul Ambasada Elveţiei în România, Andreea Pena, Ofițer Național de Program, Ambasada Elveției în România, Cristina Vladu, Expert Sănătate Publică, Ambasada Elveţiei în România, Monica Isăilă, șeful Unităţii de Implementare şi Coordonare Programe, Ministerul Sănătăţii.

În cadrul ședinței de lucru s-a discutat aplicat despre proiectele ce ar putea fi implementate la nivelul județului nostru: un centru de screening populațional, respectiv un centru de permanență.

„Ne bucurăm să avem, din nou, onoarea de a deveni mediatori ai acestor proiecte pe care ni le propun partenerii elvețieni și considerăm această întâlnire o adevărată oportunitate de care putem beneficia cu toții, în beneficiul direct al cetățenilor județului Tulcea. Salut, pe această cale, prezența în sala de ședințe a reprezentanților sistemului de sănătate tulcean, specialiști în creșterea calității serviciilor medicale din această zonă a țării. Noi, Consiliul Județean Tulcea, am făcut în permanență eforturi pentru a susține orice inițiativă menită să aducă plus valoare în acest sector deosebit de important, al sănătății publice, astfel că vom fi de fiecare dată  deschiși pentru orice formă de cooperare“, a transmis, la începutul întâlnirii, vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Mihai Huleni.

„Aș dori să aflăm, în cadrul întâlnirii de astăzi, cum putem să punem în practică proiecte ce pot fi finanțate din fonduri nerambursabile, să aflăm care este specificul local și să ne folosim experiența altor proiecte pentru a o aplica și aici, la Tulcea“, a spus Kaspar Wyss, expert Sănătate Publică în cadrul Ambasada Elveţiei în România.

Astfel, un proiect ce ar putea fi implementat la Tulcea se referă la screeningul populațional, afecțiunile de interes fiind cele cardiovasculare, cele oncologice sau diabetul.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top