Actualitate

Proiecte în plină execuție în comuna Valea Nucarilor

În preajma sărbătorilor de Paște, administrația comunei tulcene Valea Nucarilor continuă să lucreze la proiectele aflate în plină implementare. Vorbim aici despre proiectul unui nou sediu al primăriei, proiectul de decolmatare al canalului din satul Iazurile și proiectul de realizare al unui sistem centralizat de canalizare în satul Agighiol.

Primăria condusă de edilul Lența Maria implementează proiectul de „Decolmatare canal sat Iazurile”, în valoare de 1.357.000 de lei. Banii sunt alocați de la bugetul local al comunei Valea Nucarilor.

Conform proiectului tehnic, suprafața totală de teren ocupată este de 13.392 mp, din care 8.292 mp canal, pe o lungime de 950 m, lățimea proiectată este de 3 m și 5.100 mp diguri refăcute.

Canalul s-a proiectat cu o adâncire medie de 1,50 m. Lățimea proiectată la talveg este de 3,00 m. Taluzurile vor avea o pantă de 1:2.

Digurile se refac pe zonele degradate, când înălțimea lor față de talveg este mai mică de 4,00 m. Digurile vor avea lățimea de 4,00 m la coronament, taluzul spre apă de 1:2 și taluzul spre teren de 1:3.

Tehnologia de execuție pentru decolmatarea canalului constă în următoarele operații:

  • Săpătura mecanică sub nivelul apei cu excavator pe șenile cu echipament de draglină;
  • Depozitarea pe mal a materialului săpat;
  • Încărcarea cu excavatorul a materialului în auto;
  • Transportul cu auto în depozit, înafara amprizei lucrărilor.
  • Tehnologia de refacere a digurilor constă în următoarele operații:
  • Săpătura cu excavatorul în depozit pământ necesar pentru umpluturi;
  • Transportul cu auto a pământului;
  • Împrăștierea cu buldozerul a pământului;
  • Compactarea umpluturilor cu cilindru compresor;
  • Îmbrăcarea taluzelor cu pământ vegetal;

Cel de-al treilea proiect la care se lucrează în această perioadă în comuna Valea Nucarilor este „Sistem centralizat de canalizare și stație de epurare în satul Agighiol”, lucrare în curs de execuție, în valoare de 13.723.000 de lei, bani de la bugetul de stat și de la bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top