Actualitate

Proiecte în derulare în comuna Mircea Vodă, județul Constanța

Mai multe proiecte se află în curs de implementare în comuna Mircea Vodă. Pe agenda administrației locale, conduse de primarul George Ionașcu, figurează investiții care vizează atât îmbunătățirea infrastructurii comunei, cât și creșterea calității vieții locuitorilor.

Astfel, două proiecte privind reabilitarea drumurilor au fost depuse în vederea obținerii finanțării prin PNDL III – Programul Anghel Saligny. Este vorba despre „Modernizare și reabilitare drumuri în comuna Mircea Vodă, județul Constanța” în valoare de 3.999.465,37 de lei și „Modernizare infrastructură rutieră în comuna Mircea Vodă, județul Constanța”, în valoare de 8.977.072, 44 de lei.

Tot în ultima lună de toamnă, autoritățile locale lucrează la amenajarea unui spațiu de fitness, în cadrul Sălii de sport din localitatea Satu Nou. Zona de fitness va fi amenajată la etajul clădirii care a fost recent construită și inaugurată. Aici vor fi instalate, printre altele, două benzi de alergare, două biciclete verticale, un aparat de tracțiune, o presă pentru umeri și o bancă orizontală cu suport bară. Toate investițiile au fost făcute de administrația locală.

La capitolul infrastructură, Primăria Mircea Vodă lucrează la construirea acostamentelor pe străzile asfaltate în cadrul proiectului „Modernizare drumuri comunale în comuna Mircea Vodă”.  Este vorba de 8,9 kilometri de drum comunal ce a fost modernizat. Lucrările la acostamente se vor desfășura și în cursul anului viitor.

Pentru creșterea siguranței cetățenilor și pentru evitarea producerii unor infracțiuni, primăria Mircea Vodă continuă investițiile în sistemul de monitorizare video al localităților componente. Astfel, la cele 68 de camere existente la această oră în comună, sistemul va fi dotat cu încă 20 de camere care vor spori siguranța locuitorilor și a bunurilor acestora.

În această perioadă, administrația locală finalizează și proiectul de construire a unei capele mortuare în localitatea Mircea Vodă. Situată în curtea cimitirului ortodox, capela va avea două camere mortuare, o cameră pentru priveghi, sală de mese și spații pentru depozitare și igienă, complet utilate. Toată investiția, care presupune și un sistem de încălzire cu o centrală electrică, a fost suportată de la bugetul local.

În acest timp, în localitatea Țibrinu vor demara lucrările de construire tot a unei capele mortuare. Ea va fi ridicată în curtea bisericii pe o suprafață de 60 de metri pătrați. Și această investiție va fi suportată cu bani de la bugetul local.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana MIHĂLȚEANU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top