Actualitate

Liceul Teoretic din Negru Vodă intră în reabilitare și modernizare

Licitația privind proiectul de „Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere și dotare Liceu Teoretic din Negru Vodă” a fost finalizată, iar primarul Petre Urziceanu a semnat contractul de execuție a lucrărilor în vederea realizării obiectivului de investiții.

Cu o valoare de aproximativ 7 milioane de lei, proiectul este finanțat de Ministerul Dezvoltării prin Programul Național de Dezvoltare Locală – PNDL II.

În cele 12 luni cât va dura execuția lucrărilor, de la momentul emiterii ordinului de începere a acestora, executantul trebuie să realizeze, printre altele, consolidări locale ale crăpăturilor din pereți prin injectarea cu mortar fluid, să refacă sau să înlocuiască elementele deteriorare ale șarpantei, să execute lucrări de finisaje medii, să înlocuiască tâmplăria și pardoseala, să execute zugrăveli, să realizeze lucrări interioare de instalații sanitare, termice și electrice, să construiască trotuare împrejurul clădirii liceului, să execute lucrări de termoizolare a clădirii.

În ceea ce privește extinderea clădirii, proiectul presupune construirea a patru săli de clasă, a unui amfiteatru și a unei săli multifuncționale, totul fiind pe o suprafață de peste 3.000 de metrii pătrați.

Lucrările vor fi executate în două etape: în prima etapă se vor executa extinderea și reabilitarea clădirii existente dinspre strada Cerchezului, iar în cea de-a doua etapă se vor realiza lucrări de reabilitare a corpului existent.

Liceul Teoretic Negru Vodă a fost construit în anul 1950, iar de atunci nu au fost executate niciodată lucrări de reabilitare capitală, fiind făcute doar intervenții punctuale de reparații a diferitelor probleme care au apărut la interiorul sau exteriorul clădirii.

Clădirea în care își desfășoară activitatea unitatea de învățământ nu a fost supusă unei reabilitări capitale niciodată din anul 1950, când a fost construită. Aceasta a fost supusă doar la reparații interioare și exterioare.

Actualitate

Director: Mihai Răzvan ROTARU (tel: 0723359775)
Redactor Șef: Ștefan Doru COPOȚ (tel: 0788032808)
Senior Editor: Răzvan PETRE (tel: 0788002941)
Redacția: Viviana ROTARU, Ștefan KOSTOFF, Adresa redacției: Constanța, Bd. Al. Lăpușneanu nr. 1, Casa de Cultură a Sindicatelor, biroul 4 Fax: +40 341 816 200
E-mail: [email protected]

Copyright © 2018 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

Dezvaluiri.ro nu își asumă răspunderea pentru comentariile postate de cititori și conținutul informațiilor preluate din alte publicații.
Dezvăluiri.ro are ISSN 1842-7978, este tipărit la Deasign Print- București Este posibil ca în urma schimbării site-ului, unele articole mai vechi să nu mai apară la data postării inițiale. Pentru a vedea data corectă a publicării, puteți accesa site-ul vechi la adresa http://wwwold.dezvaluiri.ro/

Copyright © 2019 Organizația de Investigații Jurnalistice. Toate drepturile rezervate.

To Top